Bodegas José L. Ferrer ha presentat als professionals de la restauració les noves anyades dels seus vins en Es Cós, l’antiga zona del celler on se celebren esdeveniments i reunions entre les vinyes. En aquesta ocasió, els amfitrions han estat la quarta generació del celler familiar: María, Pepe i Oscar Roses Lambourne, que simbolitzen la continuïtat del negoci familiar i les novetats d’enguany.
“Després d’uns anys complicats per a tots i on una trobada així era gairebé impensable, s’han pogut tastar els més de vint vins que comercialitza el celler a l’illa”, informen des del celler de Binissalem. Els tradicionals Criança i Blanc de Blancs, els Veritas, els Pedra i els DUES.
Com a novetats, destaquen els Ferrerets: vins blancs elaborats 100% amb varietats autòctones de les vinyes de la comarca de Binissalem. (Ferreret Mantonegro, Ferreret Mantonegro-Callet i Ferreret Giró Ros i Ferreret Moll).

També destacava Pep Perico: una selecció especial limitada de reserves en format mágnum de les anyades 2000 i 2001 amb les quals es ret homenatge el fundador José L. Ferrer, de malnom Pep Perico. Una petita joia guardada en la cava antiga de la celler durant 20 anys:
“L’anyada 2001 va ser excel·lent per al celler per això es va decidir guardar unes 500 ampolles magnum perquè fessin una criança llarga i analitzar al llarg dels anys la seva evolució”, diuen des del celler. “A les darreries de 2021 es van tastar algunes d’aquestes ampolles i en veure que estaven llestes per a consumir, se’ls va canviar el suro i es van etiquetar amb un etiqueta molt especial, una etiqueta que commemora al fundador de la bodega, José L. Ferrer, gran defensor dels vins mallorquins i que estaria orgullós de veure que el seu celler continua fent el que més li agradava, vins mallorquins de gran qualitat”.

VARIETATS: Mantonegro, Cabernet Sauvignon, Callet I Sirah.
NOTES DE TAST.
Vermell intens amb reflexos granats. Brillant i glicèrid. Aromes a fruits del bosc, juntament amb notes fumades, especiades i balsàmiques; és un vi equilibrat, intens i estructurat gràcies als tanins dolços. Llarg i persistent. Aroma de boca intens i una cosa torrefacta. Persistència gustativa alta.
SERVEI I MARIDATGE
Es recomana servir entre 16 i 18°C; i és un vi ideal per a acompanyar plats de carn blanques i vermelles, així com estofats i plats de cullera.