Balears Vadevi
José L. Ferrer presenta una nova anyada al sector de la restauració

Bodegas José L. Ferrer ha presentat als professionals de la restauració les noves anyades dels seus vins en Es Cós, l’antiga zona del celler on se celebren esdeveniments i reunions entre les vinyes. En aquesta ocasió, els amfitrions han estat la quarta generació del celler familiar: María, Pepe i Oscar Roses Lambourne, que simbolitzen la continuïtat del negoci familiar i les novetats d’enguany.

“Després d’uns anys complicats per a tots i on una trobada així era gairebé impensable, s’han pogut tastar els més de vint vins que comercialitza el celler a l’illa”, informen des del celler de Binissalem. Els tradicionals Criança i Blanc de Blancs, els Veritas, els Pedra i els DUES.

Com a novetats, destaquen els Ferrerets: vins blancs elaborats 100% amb varietats autòctones de les vinyes de la comarca de Binissalem. (Ferreret Mantonegro, Ferreret Mantonegro-Callet i Ferreret Giró Ros i Ferreret Moll).

L’enòleg Arnau Galmés, a la dreta de l’imatge, és l’artífex dels vins del celler de Binissalem/Cedida

També destacava Pep Perico: una selecció especial limitada de reserves en format mágnum de les anyades 2000 i 2001 amb les quals es ret homenatge el fundador José L. Ferrer, de malnom Pep Perico. Una petita joia guardada en la cava antiga de la celler durant 20 anys:

L’anyada 2001 va ser excel·lent per al celler per això es va decidir guardar unes 500 ampolles magnum perquè fessin una criança llarga i analitzar al llarg dels anys la seva evolució”, diuen des del celler. “A les darreries de 2021 es van tastar algunes d’aquestes ampolles i en veure que estaven llestes per a consumir, se’ls va canviar el suro i es van etiquetar amb un etiqueta molt especial, una etiqueta que commemora al fundador de la bodega, José L. Ferrer, gran defensor dels vins mallorquins i que estaria orgullós de veure que el seu celler continua fent el que més li agradava, vins mallorquins de gran qualitat”.

VARIETATS: Mantonegro, Cabernet Sauvignon, Callet I Sirah.

NOTES DE TAST.

Vermell intens amb reflexos granats. Brillant i glicèrid. Aromes a fruits del bosc, juntament amb notes fumades, especiades i balsàmiques; és un vi equilibrat, intens i estructurat gràcies als tanins dolços. Llarg i persistent. Aroma de boca intens i una cosa torrefacta. Persistència gustativa alta.

SERVEI I MARIDATGE

Es recomana servir entre 16 i 18°C; i és un vi ideal per a acompanyar plats de carn blanques i vermelles, així com estofats i plats de cullera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa