Balears Vadevi
José L. Ferrer celebra la verema al celler amb els tradicionals fideus

Binissalem té una cita indiscutible al calendari, poc abans de les Festes des Vermar, amb el tradicional sopar de Verema del celler José Luis Ferrer. Un any més s’ha mantingut el costum i amb el desig de tancar una bona anyada, l’amfitrió, José Luis Roses, que ostenta la presidència del Consell Regulador de la DO Binissalem, va afirmar que si bé hi ha més poc raïm, aquest està ben sa i s’espera un vi de molta qualitat d’aquesta verema d’enguany. “Ha estat un any sec, però ha plogut bé, i l’aigua ha estat ben rebuda”, va assenyalar. “Si la climatologia és propícia, com ha estat fins ara, serà un any excepcional, amb una collita entre un 20 o 25 per cent menor, però d’una qualitat altíssima, perquè no hem tingut cap mena de plagues ni malalties típiques de la vinya, i a més les pluges han estat beneficioses». Roses va afegir que “els darrers 46 litres caiguts en poc més d’una hora i mitja aquesta setmana han estat molt bons perquè han arribat en un moment que acabaran d’ajudar a madurar les varietats que encara no hem veremat, com Mantonegro i Moll».

L’entorn del celler, les vinyes i la Serra de Tramuntana varen ser l’escenari de la trobada. Com a aperitiu del sopar, productes clàssics de la gastronomia pagesa com les coques de verdura i de pebres, cocarrois i panades, formatge i sobrassada i botifarrons i per acompanyar, els vins de la casa: El “Dues”, que fa referència al fet que està elaborat amb dues varietats de raï, una d’aqui i una altra forana, amb un nou disseny més net i minimalista, i blancs, negres rosats i escumosos, de José L.Ferrer. I a la taula no hi va faltar la música ni el plat principal del sopar: Els Fideus de Vermar, que preparà un any més la cuinera de la casa, Maria Beltrán.

Fideus de vermar, plat emblemàtic del sopar/Miquel Torres
El sopar es fa a l’entorn del celler i de la vinya/Miquel Ferrer
La música no pot faltar a la festa de la bodega José L. Ferrer/Miquel Torres
Els amfitrions, José Luis Roses i la seva dona, Sarah, i una nova generació que ja treballa en el negoci familiar/Miquel Torres
Un sopar multitudinari on es brinda per la nova anyada/Miquel Torres
El raïm i el formatge són damunt cada taula/Miquel Torres
Veritas Brut Rosat, un dels més coneguts dels vins del celler/Miquel Torres
La lluna presidia la trobada, damunt les vinyes/Miquel Torres
El sopar de vermar és una retrobada dels amics dels vins de la casa després de l’estiu/Miquel Torres
No hi ha festa sense ball/Miquel Torres
Més notícies
500 convidats varen compartir la vetllada gastronòmica que no pot faltar coincidint amb les festes de la verema de Binissalem/Bodegas José L. Ferrer.
Sopar de Vermar al celler José L. Ferrer, una tradició que no pot faltar
Els Fideus de Vermar varen ser protagonistes del sopar, com mana la tradició
José Luis Roses, en el centre de la foto, en una imatge de fa pocs dies, amb motiu de la festa dels Wine Days 2023/Miquel Torres
José L. Roses revalida la presidència de la DO Binissalem per un nou mandat
El nou Consell Regulador format pels vocals electes, ha pres possessió del càrrec

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa