Binissalem té una cita indiscutible al calendari, poc abans de les Festes des Vermar, amb el tradicional sopar de Verema del celler José Luis Ferrer. Un any més s’ha mantingut el costum i amb el desig de tancar una bona anyada, l’amfitrió, José Luis Roses, que ostenta la presidència del Consell Regulador de la DO Binissalem, va afirmar que si bé hi ha més poc raïm, aquest està ben sa i s’espera un vi de molta qualitat d’aquesta verema d’enguany. “Ha estat un any sec, però ha plogut bé, i l’aigua ha estat ben rebuda”, va assenyalar. “Si la climatologia és propícia, com ha estat fins ara, serà un any excepcional, amb una collita entre un 20 o 25 per cent menor, però d’una qualitat altíssima, perquè no hem tingut cap mena de plagues ni malalties típiques de la vinya, i a més les pluges han estat beneficioses». Roses va afegir que “els darrers 46 litres caiguts en poc més d’una hora i mitja aquesta setmana han estat molt bons perquè han arribat en un moment que acabaran d’ajudar a madurar les varietats que encara no hem veremat, com Mantonegro i Moll».
L’entorn del celler, les vinyes i la Serra de Tramuntana varen ser l’escenari de la trobada. Com a aperitiu del sopar, productes clàssics de la gastronomia pagesa com les coques de verdura i de pebres, cocarrois i panades, formatge i sobrassada i botifarrons i per acompanyar, els vins de la casa: El “Dues”, que fa referència al fet que està elaborat amb dues varietats de raï, una d’aqui i una altra forana, amb un nou disseny més net i minimalista, i blancs, negres rosats i escumosos, de José L.Ferrer. I a la taula no hi va faltar la música ni el plat principal del sopar: Els Fideus de Vermar, que preparà un any més la cuinera de la casa, Maria Beltrán.









