Balears Vadevi
Mallorca premia les carabasses més grans

Entre els més arrelades dels costums d’aquests primers dies de la tardor, a Mallorca hi ha el concurs de la carabassa de Muro. I enguany, ja s’ha celebrat i hi ha guanyadores de la competició per cadascuna de les varietats de carabassa que hi prenen part: l’autòctona i la no autòctona o forastera.

En la categoria de no autòctona, ha resultat la més grossa la que ha fet 431,6 quilos, la tercera més grossa de la història del concurs.

En la categoria d’autòctona, el primer premi ha estat per una carabassa de 68,5 quilos, la segona més grossa des que és considerada varietat autòctona (2018).

La més grossa en el moment del pesat /Cedida

Per distingir-les us heu de fixar que tot i totes dues són carabasses, l’autòctona és esfèrica i aplanada, amb un entorn acostellat de color gris clar, fina i sense berrugues. I la forastera, com podeu veure a les fotografies, sí que en té, de berrugues, i és d’un color més ataronjat.

La consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, que va ser testimoni de la competició, insistí a recordar la importància de trobar varietats locals que s’adaptin millor al canvi climàtic i l’escalfament global.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa