Balears Vadevi
La cuina d’en Miquel Calent s’avé amb els vins de Miquel Oliver, de Petra

Acabant el mes de maig, ha tingut lloc una nova sessió de maridatge entre la cuina del restaurant Can Calent i un celler de la DO Pla i Llevant, en aquesta ocasió, el gestionat per Pilar Oliver i Jaume Olivella, Miquel Oliver. El menú, pactat prèviament entre el Xef més mediàtic de la Part Forana de Mallorca i l’enòloga i cellerera Pilar Oliver, va consistir en el següent.

L’harmonia entre els vins de Miquel Oliver i les creacions gastronòmiques de Miquel Calent es va fer evident en el dinar de maridatge

1. Ensaïmada de marisc a la nostra manera, que es va combinar amb el mític MUSCAT 2020, 100% moscatell. Sec.

Com diu en Miquel Calent si tothom posa acompanyaments diferents a l’ensaïmada, perquè no hi havíem de posar marisc. Primer, l’aspecte visual i llavors el gust deliciós d’una ensaïmada suaument especiada. La dolçor del plat combina de meravella amb el Muscat, no dolç, però afruitat que conserva la frescor del raïm.

2. Patates a la pobra amb rovell d’ou i tòfona negra. Aquesta vegada amb el fresc ORIG 2019, 100% giró ros.

Les patates a la pobra són una temptació i un plat que sembla senzill, però al que s’ha de trobar el punt cocció . El vermell d’ou que cobreix la patata i encara la fa més fluïda i culminat per la tòfona negra que remata la combinació. L’Orig, un vi d’anyada fet al 100% de giró ros combina bé amb el plat. Aromàtic, de gust suau.

3. Llom de salmó amb arròs de marjal i tomàquet confitat. Lligava molt bé amb AIA 2014. 100% merlot.

Plat i vi es respecten i complementen, la suavitat del merlot hi diu amb l’arròs i el salmó.

4. Galta de vedella glacejada amb taronja i espècies. Amb Ses Ferritges 2014. callet, merlot, cabernet sauvignon i syrah.

La galta de vedella preparada a baixa temperatura durant 24 hores adquireix una suavitat que fa que es fongui a la boca sense perdre la contundència del gust. La taronja li dona un punt cítric i suaument àcid. La callet combinada amb les varietats internacionals dona un punt d’excel·lent d’expressió.

5. Got de maduixes amb nata a la nostra manera. Que no podía anar més bé que amb ALEGRIA 2019. 100% merlot.

Un plat alegre i no just pel vi que l’acompanya, sinó perquè la reinterpretació del famós postre de maduixes amb nata s’hi afegeix una lleugeresa inèdita. El gelat el completa i l’Alegria de merlot ho remata.

Probablement si heu arribat fins aquí ja us demaneu quan podeu gaudir d’aquests maridatges que, sí, continuen. Estau de sort ja que una nova cita està ja en preparació per l’últim cap de setmana de juny. Molt probablement el 25 de juny, divendres, al vespre amb el celler de Can Majoral, d’Algaida. Ja sabeu que us heu d’apuntar prèviament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa