Balears Vadevi
La DO Binissalem va a l’escola per parlar de vinya

La Denominació d’Origen Binissalem ha visitat el CEIP Robines de Binissalem per parlar de vinya als alumnes de primer de primària. De fet, fa un temps que l’escola havia demanat la col·laboració de l’entitat del vi per fer una petita plantació a l’hort, segons informa la pròpia DO.

“A la fi, hem aconseguit els ceps, 2 de la varietat Mantonegro, una de les varietats negres més importants de la DO Binissalem i 2 de la varietat Callet, varietats de raïm amb les que s’elaboren els vins de la DO Binissalem”, expliquen. “També hem plantat 2 ceps de la varietat Malvasia, que esperam en el futur poder incloure dins el Plec de Condicions de la DO Binissalem”.

Primer la classe teòrica amb la informació d’un viticultor experimentat/DO Binissalem

Aquestes tres varietats de raïm es consideren varietats locals de les Illes Balears. Per realitzar aquesta activitat s’ha comptat amb un expert vinyòvol, en PepRodríguez, que forma part de la DO Binissalem. Viticultor i també vinater del Celler #Soca-Rel. Un defensor aferrissat de les varietats locals de vinya de les Balears.

9 alumnes de 1er de primària de l’escola Robines de Binissalem han participat en aquesta activitat. Ha estat en Pep qui, personalment els ha explicat les parts de la planta, els ha parlat de la fil.loxera i el perquè estan empaltades, de la importància de la viticultura a la comarca de la DO Binissalem, i ha respost a les nombroses preguntes dels nins i nines, que s’han mostrat molt interessats i participatius en l’activitat des del minut zero.

I la classe pràctica, a l’hort on plantaren els seus primers ceps/DO Binissalem

A l’hort, en Pep els ha explicat com es planta un cep i els infants, emocionats, participaren en la plantació i en el primer reg dels ceps.

“Els hem explicat el cicle de la vinya i el que, a partir d’ara, veurien a cada estació i com l’havíen de cuidar. Els nins i nines, desperts i intel·ligents, aprenent de forma transversal, trepitjant la terra i tocant amb les mans, conceptes que mai oblidaran”.

L’activitat va ser un èxit també gràcies a la col·laboració del centre i de la mestra, Sara, qui s’hi va implicar de valent en fer possible aquesta jornada que, diuen des de la DO “ens ha encantat participar en aquesta activitat, per l’interès i l’emoció d’aquests joves viticultors i viticultores que, qui sap si en el futur formaran part de la DO Binissalem!

Els menuts han de ser els futurs vinyòvols de la comarca de Binissalem/DO Binissalem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa