Balears Vadevi
La DO Pla i Llevant ha triat els vins que la representaran durant 2021

La DOP Pla i Llevant ha fet un any més l’Elecció del Vi Genèric d’aquests Consell Regulador. Enguany s’ha recuperat aquest ritual que l’any passat va quedar suspès a ran de la pandemia.  Aquesta ha estat, per tant, la novena ediciò d’aquesta cerimònia que, s’ha fet seguint totes les mesures sanitaries pertinents a les instal·lacions de l’Hotel VAlparaiso de Palma.

Els vins genèrics són els que representaran la DO Pla i Llevant a les diferents fires gastronòmiques i especialitzades, com a regals institucionals de la DO i que duran el nom del Pla i Llevant en els actes promocionals on el Consell Regulador hi vulgui ser present.

El president i la gerent de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar i Marina Vera , amb el jurat d’enguany

La tria es fa mitjançant un concurs intern en que les bodegues són convidades a presentar les seves propostes per escollir quatre vins: blanc, negre, de qualitat especial  i la novetat d’aquest any consistit en escollir-ne un elaborat amb varietats autòctones al menys en un 85%.

Com és tradició, es va fer un tast a cegues, que varen realitzar 10 persones, independents de la DO Pla i Llevant que han actuat com a jurat: Antoni Ferrer, director del GPRO Valparaíso; Tolo Hernández, professor de l’Escola d’Hoteleria Illes Balears; comunicadors: Conxa Rosillo, Balears Vadevi i Tomeu Font, Diario de Mallorca i el sommeliers: Tommy Ferragut Daniel Arias, president de la Asociación Balear de Sumilleres i els membres d’aquesta associació: Julianna González, campiona de Balears i Toni Fernández.

El resultat va ser decidit a partir de l’escrutini de les distintes valoracions: Així, el blanc s’ha elaborat a partir de premsal, chardonnay i giró ros. El negre, amb callet com a varietat dominant acompanyat de manto negro i completat amb varietats franceses. El vi negre especial s’ha elaborat a partir de callet, manto negro, cabernet sauvignon, merlot i syrah. Finalment el vi autòcton és un varietal de premsal.

Sommeliers, Enòlegs, periodistes especialitzats i altres professionals lligats al món del vi i la restauració.

Com que será el vi que representarà, de forma genèrica, la DO Pla i Llevant, no es dóna a conèixer el nom del celler elaborador, ni cap pista que permeti esbrinar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa