Balears Vadevi
La Fundació Universitat Empresa reconeix Bodegas Ribas en el seu 25è aniversari
Araceli Servera: “”Els estudiants formen part de l’equip i de la familia durant la seva estada a Can Ribas”

Amb una comunicació a través de les xarxes socials ens assabentam que al celler Bodegas Ribas li han atorgat un premi de la Fundació Universitat Empresa, en el 25è aniversari d’aquesta institució. És un reconeixement als anys que aquest celler familiar ha dedicat al suport al talent de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

L’encarregada de recollir el guardó va ser Araceli Servera qui, en nom de la casa, va agrair la distinció: “Estam encantats de rebre alumnes de grau i de postgrau de diverses universitats del món per que fassin les practiques amb noltros”. Servera va aprofitar l’avinentesa per fer un recordatori de  tots els exbecaris, davant l’auditori de la UIB .

Amb motiu d’aquest fet Balears Vadevi ha contactat amb ella per que ens expliqui aquest vicle entre Bodegas Ribas i la Fundació Universitat Empresa que fa anys que dura:

Cada any agafam entre 4 i 6 becaris de diferentes universitats i disciplines: enòlegs, enginyers, biòlegs, químics…Enguany tenim 2 francesos d’enginyeria agronòmica, 2 enòlegs alemanys i 2 estudiants de la UIB. Per això hem preparat una casa amb 4 llits al celler, on es queden els estrangers”.

L’organització demostra un costum ben assentat que ha permés conslidar una experiència que va començar fa prop de vint anys.

A Can Ribas entenen que és la seva manera d’aportar al coneixement i la formació de els noves generacions que volen fer vida i carrera en el món del vi: “ Ens agrada la idea de crear una espècie de “cantera” de futurs vinaters i vitivultors, on es coneguin entre ells i crear així una xarxa de contactes arreu del mon”.

 Per això ara trobam el rastre d’aquesta iniciativa en altres cellers de Mallorca on acaben fent feina aquells que un dia acabaren la seva formació a Bodegas Ribas: “Des del 2003 agafam estudiants, de fet hi ha una dotzena de cellers a Mallorca on hi ha ex becaris de Ribas”, diu Araceli Servera.

Un dels avantatges de fer les pràctiques en aquest celler és l’ambient en el qual s’integran els estudiants. Passen directament a formar part de l’equip i de la familia: “Els estudiants formen part de l’equip que els guia i ensenya tot el procés per entendre un celler. Cada dia dinen amb noltros provant vins de diferentes zones, per iniciar-se també al tast i fer la estança mes amena.  Acaben convertits en amics de per vida i amb la practica totalitat seguim tenguent contacte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa