Balears Vadevi
La Gala del Brot de Pi distingeix Catalina Vidal per una vida dedicada al vi

El moment més emotiu de la Gala del Brot de Pi va ser aquell en què els dos guardonats pujaren a l’escenari de Ses Cases des Mestres, a Santa Maria, a recollir la distinció que els ha atorgat l’Ajuntament santamarier i l’associació de cellerers del poble.

Catalina Vidal Fiol, de Can Dídol, té 89 anys. Des de joveneta feia feina de jornalera a Can Soberano, Cas Potacari, És Cabàs, Cas Menescal, Ca Sa Consellera, entre d’altres, i Antoni Contreres Mas, psiquiatre, ha escrit incomptables articles a la prensa local com per difondre el i la cultura gastronòmica.  I Apolònia Serra va rebre el premi per haver guanyat el concurs de cartells.

La colla de Gegants i Caparrots va interpretar la rondalla de “L’esclau de Can Fuster”, com mana la tradició/Pepa Núñez

L’acte va comptar amb la intervenció del Batle Colau Cañellas i l’actuació de la Colla de Gegants i Caparrots, que interpretaren la rondalla “L’esclau de Can Fuster”, com mana la tradició. En un moment de l’acte, els cellerers del poble varen rebre el Brot de Pi de mans del batle, Nicolau Cañellas. Aquesta branca es penjarà ara a les portes i les façanes per indicar que el Vi Novell d’enguany ja és aqui.

La gala va ser seguida per un nombrós públic que, tot i les mesures de seguretat sanitària, volgueren compartir l’acte amb el seu format tradicional, després d’un any, el 2020, que es va veure reduit a un momento íntim, minoritari, a l’Ajuntament per mor de la pandemia.

Els cellers reberen el brot de pi que es penjarà a les portes i façanes per indicar que ja hi ha el Vi Novell d’enguany/Pepa Núñez

A la Festa del Vi Novell d’enguany encara li queden un parell de capítols per viure: Avui dissabte 27 és jornada de portes obertes a tots els cellers. Aquest mateix dia a les 12:00 a Macià Batle hi haurà micro teatre. I a les 13:00 podreu dinar d’un plat d’arrós i un bon vi negre de la comarca a Bodegues Àngel. I al  7103 Petit Celler,m a les dues la proposta cultural  d’unes gloses vinateres. 

I enguany com novetat, dilluns dia 29 es programa un tast comentat dels vins novells de Santa Maria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa