Balears Vadevi
La gran reserva marina d’El Toro i les Malgrats, una realitat

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, han visitat la Reserva Marina de l’illa del Toro i de les illes Malgrats.

Una visita que ha consistit en un recorregut entre els illots per conèixer de prop aquesta que és la major de les reserves marines d’interès pesquer de les Illes Balears. Amb l’aprovació de l’ampliació, ha passat de tenir 220 a prop de 3 mil hectàrees i ha situat les Illes Balears líders en protecció de zones marines de tota Espanya amb prop de 64 mil hectàrees.

La presidenta Armengol i la consellera d’Agricultura i Pesca a bord del vaixell, amb el conseller de Medi Ambient/CAIB

La presidenta Armengol ha destacat que les Balears fan feina per aconseguir assolir els objectius marcats des de l’Unió Europea, que mana tenir el 30% de la superficie marina protegida l’any 2030 i el 10% amb la més alta protecció. També ha recordat que la protecció a través de la figura de la reserva marina s’aconsegueix multiplicar el nombre d’exemplars d’espècies d’interès pesquer i també el tamany dels peixos.

La consellera De la Concha ha destacat que “és molt important haver arribat a bon port amb aquesta ampliació amb el major consens i amb tots els actors implicats“. “Tots hem estat remant en la mateixa direcció i és un èxit haver-la fet realitat en dos anys desde la proposta inicial”, ha explicat.

La consellera Mae de la Concha amb l’equip de la Direcció General de Pesca i representants del sector/CAIB

De la Concha ha explicat que “es tracta que el món de la pesca sobrevisqui, poguem tenir peix fresc i local, i que les espècies siguin cada cop més abundants i de major mida, i tot això s’està aconseguint”. La consellera ha destacat que les Balears són una Comunitat Autònoma molt petita i és important que tots els col·lectius que facin feina en la mateixa direcció vagin a una de forma que els resultat “siguin un bé per a tota la comunitat”. De la Concha, finalment, ha agraït la feina i la implicació de l’equip de la direcció general de Pesca i Medi Marí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa