Balears Vadevi
La panera de José Cortés, d’ASCAIB, duu oli, ametlla, vi, mé i sobrassada

En aquest recorregut pels nostres prescriptors més considerats no podia faltar un bon representant dels cuiners que dia a dia ens demostren que el camí del consum del producte de proximitat no té volta enrere. Hem pensat que el president de l’Associació ASCAIB, que agrupa els cuiners afincats a les Illes Balears i que és la més representativa entre els xefs de tot l’arxipèlag, era la millor opció. Per això aquí teniu el que ens diu José Cortés.

“Ara més que mai la meva cistella ideal m’agradaria que fos tota de producte local, per la qualitat del producte, per les seves connotacions i pel que significa ajudar en la promoció i divulgació del nostre producte, patrimoni de les nostres illes.

Tot m’agrada però si és cert que en la meva cistella ideal no pot faltar una o dues ampolles d’Oli d’oliva verge extra de Mallorca, amb el seu segell de la d’O que em garanteix el seu origen i qualitat, i si me deixau triar em quedo amb Aubocassa i amb Treurer, per les seves aromes fruiteres i herbàcies que em recorden tant als paisatges de Mallorca. Tampoc pot faltar una bona sobrassada de Mallorca i si puc triar, que sigui de Porc Negre, per la seva textura i pel seu sabor, però sempre amb el seu indicació IGP.

Per a aquests dies, aposto pel mallorquí, potser un desconegut en les nostres taules, però un producte de gran qualitat, de molt de sabor i molt versàtil, que ens dona molt de joc als cuiners.

I una cosa dolça, típica de Nadal i un dels nostres productes estrella, l’Ametlla de Mallorca, pilar de la nostra economia preturística a l’illa, i que millor que un bon torró d’ametlles o també torro fluix, una mescla de tradició i producte que sempre van de la mà”.

“Són tants els productes que m’agradaria tenir que no em bastaria una cistella, potser aquesta segona cistella seria per a omplir-la de bons vins de la terra, de Binissalem i del Pla i Llevant, i si queda un raconet una ampolla de Herbes de Mallorca”, conclourà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa