Balears Vadevi
“La panera de Nadal ha de dur vi de Mallorca”, diu Marga Amat

Ja som a la recta final de l’any, i arriben uns dies de festa en què omplirem sovint la taula de molts d’àpats i la millor companyia. I ja sigui perquè ens agrada cuidar-nos, menjar i beure bé, i perquè no, perquè ens volem regalar algun homenatge, des de Balears Vadevi triam i recomanarem alguns productes que us faran quedar bé fins i tot davant els paladars més exigents. Triam local, escoltant veus autoritzades que coneixen bé les excel·lències que es produeixen de punta a punta de l’illa i fem la nostra pròpia panera de Nadal.

La DO Binissalem, en una de les campanyes de promoció dels seus vins | captura

Marga Amat és directora de la DO Binissalem; i ella recomana que, triem el que triem, hi tengui cabuda el vi de Mallorca.

“Arriben dies de comprar, cuinar, compartir i obsequiar (a altres) i d’obsequiar-nos, també, coses especials. Menjam i bevem amb amics i família, passam hores asseguts a la taula, però el més important és allò que compartim, els moments, les rialles, les enyorances…

Vestim les taules amb cura de cada detall, cuinam les receptes tradicionals, obrim els torrons i dolços nadalencs, casolans o els fets pels productors de sempre…

Tot és bò, molt bò, especial, tradicional, és cultura i forma part de la nostra manera d’esser! Així que seria una llàstima que tots aquests “menjars” no els acompanyéssiu de vins mallorquins.

Jo començaria amb un vi escumós blanc per l’aperitiu. Elaborat amb Prensal Blanc, especial, singular i únic. Ideal pels entrants, per obrir boca i per iniciar els àpats amb un bon brindis.

Pel peix i marisc, un blanc de Premsal Blanc, monovarietal o en coupage o un rosat de Manto negro.

Per les carns vos recomano un vi negre jove amb criança o reserva, segons els vostres gustos i el menú, si té Manto negro, millor! Quan l’oloreu i tasteu, pensau amb les vinyes que vesten el nostre paisatge i amb els viticultors, que les cuiden tot l’any i amb els elaboradors, que hi posen tot el seu coneixement!

Acabeu amb un vi dolç o torneu a l’escumós, però sempre vins d’aquí, dels nostres, dels vostres, mediterranis, únics i singulars! Hi ha molts dies per tastar-los tots, així que feu-ne un consum responsable.

Salut i bon vi!”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa