Balears Vadevi
La primera Vincana de Pina, un èxit a repetir

El món del vi bull d’activitats. Aquest cap de setmana s’ha fet la primera Vincana de Pina, organitzada pel col·lectiu Tap de vi i amb el suport de l’Ajuntament d’Algaida i els cellers Can Majoral i Microceller Son Crespi.

L’objectiu era posar aquest llogaret al mapa de Mallorca per què tot i el seu encant, molts de mallorquins no el coneixen. I de pas, explicar coses del vi ja que es troba devora Algaida, en plena comarca vinatera. Entre les proves d’aquesta competició hi va haver curses de botes, fent-les rodar, joc d’aromes amb uns pots on hi havia cafè, vainilla, llimona o romaní, que s’havien d’identificar, un joc de tast a cegues per endevinar, amb els embenats, el que hi havia dins la cop.

Moment del tats a cegues, on les populars mascaretes servien per embenar els ulls/Cedida

També hi havia un joc de puntería. Havien de llençar taps de vi a uns rentadors de pedra que hi ha a Sa Font, com més enfora endevinaves, més punts, i un joc que consistia a d’ordenar els processos d’elaboració del vi cronològicament: verema, fermentació, filtrat, criança, embotellat. Els participants varen haver de dissenyar una etiqueta d’una botella de vi, amb temperes. “Els hi varem posar una botella, fulles de parra, sarments, una copa, un tap, raïm…, perquè fessin la seva creació amb la estampació i la pintura”, explica Pep Manel, un dels organitzadors, que afegeix que també s’havia d’endevinar els 7 cellers de Mallorca que s’amagaven escrits als taps. “O encertar les set endevinalles que els hi teníem preparades. Totes elles relacionades amb vi excepte una, afegeix, per embullar un poc”.

Una manera de conèixer les varietats pròpies/Cedida

“Després, quan varem acabar les proves, varem dur el dinar de bufet de Cuina i Vins, d’Algaida, i abans de passar a les postres els hi varem preparar una darrera prova musical. Que consistia en posar un trosset d’una cançó i ells havien d’endevinar el grup que la canta i el títol de sa cançó”, diu Pep Manel.

Creativitat per fer les etiquetes, en aquest cas disseny per estampació/Cedida

Si els objectius de sa Vincana eren passar-ho el més bé possible, aprendre un parell de coses sobre el vi i de pas conèixer Pina. Es pot dir que s’han ben aconseguit. Enhorabona als participants i als organitzadors, i que no sigui la darrera Vincana!

Els participants jugaren amb els cinc sentits/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa