Balears Vadevi
La selecció de vins de Josep Juhé per celebrar el dia de l’amor

S’acosta Sant Valentí i és ben hora que comencem a preparar la celebració del dia dels enamorats. Però enamorats del que vulgueu, de l’amor sense fronteres, sense nom ni llinatge. I un vi de Mallorca és, sense cap dubte, el millor per acompanyar un menú tan especial.

En aquest cas ens hem deixat aconsellar per un jove sommelier que ha posat passió en aquest selecció. Es tracta de Josep Juhé, actualment en actiu en un dels restaurants més reputats de Mallorca, el Zaranda, a l’Hotel Es Príncep, amb una estrella Michelin. Els que anam seguint la seva trajectòria també recordam que va ser segon millor sommelier de Balears l’any 2020, quan en va ser campiona Julianna González.

“Porto 14 anys fent feina a l’hosteleria i vaig estudiar el curs superior de Sommelier a l’escola CETT de Barcelona ara fa 3 anys i després vaig fer el WSET 3”, ens explica Josep que ara s’ha situat a la dreta del xef Fernando Pérez Arellano en el seu Zaranda. La seva selecció combina plats de la carta de Zaranda i alguns dels vins mallorquins que hi ha a la bodega del restaurant:

Ava Vins, Triava, Premsal Blanc;

Bodega Ava Vins situada a sencelles elabora aquest vi blanc atrevit a partir de vinyes velles de premsal blanc, fent servir només el most flor (primera premsada). Fa la fermentació en barriques de roure francés de 500L i posteriorment en fa criança d’uns 11 mesos. Així aconsegueix que sigui  un vi amb més complexitat aromàtica on percebem principalment cítrics, flors blanques i fruits secs. En boca és sec, fresc i amb notes salines.

Maridatge: arròs de carxofes i gambes de Sóller

Soca-rel Vinyòvol, Escursac Manto-negro

Situada a Binissalem aquesta petita bodega de producció molt limitada elabora vins només amb varietats locals de mínima intervenció d’una manera molt personal i apassionada. Aquest Escursac Mantonegro és fresc i agraït, amb molta càrrega de fruita vermella, exuberant i fàcil de beure.

Maridatge: admet diferents sabors per compartir I és una bona opció pel “tapeo”

Can Xanet, Sibila, Gorgollassa

Bodega situada a Pollença, trobem aquesta gorgollassa fineta i elegant, on predominen les aromes de fruita vermella, flors com la rosa i herbes mediterrànees. Lleuger en boca i de final saborós.

Maridatge: “gnocchis” de moniato amb “scamorza” i esclata-sangs

Ribas, Desconfío de la gente que no bebe, Mantonegro;

Bodega històrica de Mallorca ubicada a Consell, Desconfío… és la cara més honesta de la Mantonegro. Elaborat a partir d’unes de les vinyes més velles de Mallorca i 12 mesos de criança en barriques de roure francés, els aromes principals són de fruita negra, balsàmics i especiats. En boca tenim un vi potent, però amb certa frescor i ben equilibrat.

Maridatge: Wellington de llebre amb figues i foie

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa