A iniciativa de l’entitat Tramuntana XXI, aquests darrers dies s’ha dedicat una setmana d’activitats de lleure dedicades a recollir, impulsar i donar a conèixer molts d’aspectes relacionats amb la producció agroalimentària i enogastronòmica de la Serra de Tramuntana de Mallorca.
A pesar del temps, que no ha estat gens favorable, la gent ha respost de forma entusiasta omplint les inscripcions de totes i cadascuna de les activitats programades. Com resultat de tot el que s’ha pogut veure, escoltar i conèixer amb els cinc sentits hem fet un recull d’imatges que donen fe de la demanda que hi ha per saber els secrets de la Tramuntana mallorquina, un patrimoni mundial de la Humanitat reconegut per la UNESCO ara fa 10 anys.
La fabricació de formatges artesans i de confitures i conserves vàries, l’elaboració de l’oli d’oliva i del vi i la cervesa, tot rematat per tastos de tots aquest productes i de distintes mostres de cuina mallorquina han estat els atractius més destacats d’aquesta iniciativa.
Us n’oferim aquest resum en imatges tot desitjant que l’any que ve es faci la segona edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, per ventura la millor manera de difondre els valors culturals de la comarca. I també d’assegurar que la producció sostenible i el consum de proximitat és possible.








Finalment, i per acabar la setmana, va tenir lloc a l’Ajuntament d’Esporles la deliberació del concurs per a estudiants d’escoles de cuina “De la tradició a la innovació, productes elaborats”, en el marc de la programació de la II Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana. El jurat estava format per Joe Holles, president de Tramuntana XXI, Xisco Mauri d’Oasis Tramuntana i Kiko Martorell, xef i propietari del Restaurant Can Boqueta de Sóller. Els guanyadors varen ser els estudiants de l’escola de cuina de Mater amb aquestes elaboracions:
🥇 Melmelada de pebres coents
🥈Figues seques
🥉Olives trencades
