Balears Vadevi
La Serra de Tramuntana destapa els secrets de l’enogastronomia mallorquina

A iniciativa de l’entitat Tramuntana XXI, aquests darrers dies s’ha dedicat una setmana d’activitats de lleure dedicades a recollir, impulsar i donar a conèixer molts d’aspectes relacionats amb la producció agroalimentària i enogastronòmica de la Serra de Tramuntana de Mallorca.

A pesar del temps, que no ha estat gens favorable, la gent ha respost de forma entusiasta omplint les inscripcions de totes i cadascuna de les activitats programades. Com resultat de tot el que s’ha pogut veure, escoltar i conèixer amb els cinc sentits hem fet un recull d’imatges que donen fe de la demanda que hi ha per saber els secrets de la Tramuntana mallorquina, un patrimoni mundial de la Humanitat reconegut per la UNESCO ara fa 10 anys.

La fabricació de formatges artesans i de confitures i conserves vàries, l’elaboració de l’oli d’oliva i del vi i la cervesa, tot rematat per tastos de tots aquest productes i de distintes mostres de cuina mallorquina han estat els atractius més destacats d’aquesta iniciativa.

Us n’oferim aquest resum en imatges tot desitjant que l’any que ve es faci la segona edició de la Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, per ventura la millor manera de difondre els valors culturals de la comarca. I també d’assegurar que la producció sostenible i el consum de proximitat és possible.

Dilluns, la setmana començava amb els formatges artesans Sa Cabreta de Pollença/Tramuntana XXI
El tast, imprescindible per coneixer el producte/Tramuntana XXI
A l’Obrador d’APAEMA es va veure on i com es fan les conserves de producció ecològica/Tramuntana XXI
A Son Vic es va coneixer el funcionament d’una tafona per fer oli d’oliva/Tramuntana XXI
Cati Pons, dels Fogons de Plaça de Bunyola, va oferir un tast dels plats que prepara per endur amb producte local/Tramuntana XXI
La fàbrica de cervesa artesana que es fa a Bunyola va ser una de les visites d’aquesta setmana /Tramuntana XXI
La taronja de la varietat de Sóller, la Canoneta, amb distintes elaboracions/Tramuntana XXI
La visita a les finques que es mantenen actives a la Serra va servir per mostrar la vida dels productors que treballen en el marc d’aquest espai protegit/Tramuntana XXI

Finalment, i per acabar la setmana, va tenir lloc a l’Ajuntament d’Esporles la deliberació del concurs per a estudiants d’escoles de cuina “De la tradició a la innovació, productes elaborats”, en el marc de la programació de la II Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana. El jurat estava format per Joe Holles, president de Tramuntana XXI, Xisco Mauri d’Oasis Tramuntana i Kiko Martorell, xef i propietari del Restaurant Can Boqueta de Sóller. Els guanyadors varen ser els estudiants de l’escola de cuina de Mater amb aquestes elaboracions:

🥇 Melmelada de pebres coents
🥈Figues seques
🥉Olives trencades

Aquí teniu els guanyadors del concurs amb les seves creacions/Tramuntana XXI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa