Balears Vadevi
La Setmana Cultural del Vi harmonitza poesia, música i gastronomia

Ja hi som! Ha començat la Setmana Cultural del Vi de Manacor i ho ha fet conjugant elements que s’hi avenen molt bé. La poesia, la música, la gastronomía i el vi. La cita ha estat  al claustre de Sant Vicenç Ferrer. Amb l’ambient propi d’una nit estiuenca, el públic que hi va asistir va poder gaudir dels versos que harmonitzaven amb les tapes preparades pel xef Miquel Gelabert, del restaurant Can March i del restaurant Sa Factoria, tots dos de Manacor. En reunions prèvies cuiners, rapsodes i músics havien acordat com maridar aquests elements de gaudi per que es donás aquesta harmonia  dels sentits.

Els equips de cuina dels restaurants Can March i Sa Factoria responsables del menú deliciós/cedida

Es pogueren degustar Gaspatxo de cireres amb alfabeguera, formatge suau de cabra fet a Manacor, arengades dessalades i ametlles mallorquines torrades, amb cava Castellroig 2018 (Finca Sabaté i Coca) i Vall de Bitlles (Alt Penedès (Macabeu, Parellada, Xarel·lo i Chardonnay) . Roll cruixent de tàrtar de negret i escuma de fonoll acompanyat de Son Caló Blanc 2018 de Miquel Oliver, Petra (DO Pla i Llevant, de Premsal blanc.

Rajada mallorquina cuinada a baixa temperatura, emulsió de patata amb AOVE de Mallorca, pebre vermell, albergínia i tomàtiga de ramellet, servit amb un Son Fangos Rosat de Vins Toni Gelabert (DO Pla i Llevant, de Callet, Syrah i Merlot. Seguit de “Cremadillo” de porcella amb crema de poma acompanyat del Callet de Can Majoral (Algaida), un negre fet amb aquesta varietat pròpia i inscrit a la DO Pla i LLevant. No va faltar una Bocinada de mè mallorquí amb crema de moniato vermell, salsa de garrova, verduretes i xips de tubercles que maridava amb el negre Elements de Bodegues Es Fangar de Callet, Manto negro, Cabernet, Merlot i Syrah. Finalment l’àpat va acabar amb un Pastis de formatge de cabra blau amb salsa de codonyat que hi deia amb el moscatell Dolç de Sa Vall 2019 de Vins Miquel Gelabert, de Manacor.

Es declamaren poemes de Joan Vinyoli, Joan Pomar, Joan Margarit i Mateu Xurí/Cedida

Cal destacar l’actuació de les actrius/rapsodes Agnès Vanrell i Margalida Rosselló i dels músics Catarina Sureda, que hi va posar la veu, i de Miquel Gual, que la va acompanyar al piano.

Organitzadors i promotors de la Setmana del Vi/Cedida

I ara continuen les activitats. El dissabte 4 de juny, a partir de les 18h en el Parc Municipal de Manacor, es farà el tradicional tasts de vins de la DO Pla i Llevant amb la participació d’Hipercentro. Es podran tastar els vins d’11 cellers del Pla i Llevant i es podran degustar les especialitats gastronòmiques casolanes d’aquest supermercat. L’entrada a aquest acte és de 10 euros que es podrà comprar en accedir al parc. 5 euros de l’entrada van destinats a la compra de vi dels cellers presents a la mostra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa