Balears Vadevi
La Vinívora torna amb més força a l’espai de l’Andana

La Vinivora és la fireta de vins que organitza la distribuïdora SolodeVino i que torna enguany amb una segona edició més ambiciosa després de quatre anys interrompuda a causa de la pandèmia: “La primera edició la feren el 2019, al restaurant Clandestí i a punt de fer la segona el 2020, la pandèmia la va impedir. Ara hem tornat amb un espai amb més capacitat, com ha estat el restaurant Andana, que ens permetia situar els cellers en forma d'”U”, que ha anat molt bé”, afirma Josep Avellà. Objectivament, ha estat un èxit tant de participants com de visitants El seu petit format, molt selectiu i centrat en una oferta de cellers de la cartera de SolodeVino, marca la diferència amb altres iniciatives semblants del sector. Així, va ser una mostra dedicada especialment a vins biodinàmics, ecològics i naturals. Avellà ha apostat des del principi per canviar conceptes en el sector i així ha orientat el negoci cap a propostes arriscades. Solodevino és una distribuïdora de vins molt personal, que va néixer a França en el 2013 amb la descoberta del moviment dels vins naturals en aquest país.

Una fireta amb nom propi

Vinívora és aquella persona, el seu logo és una dona que mossega una botella de vi, que s’alimenta de vi, que troba el plaer no només en la ingesta de vi, també amb el coneixement històric, etnològic, agrícola, comercial, que envolta el vi”, explica Josep Avellà.

Josep Avellà, responsable de SolodeVino/Miquel Jullià

En aquesta ocasió la ubicació de la mostra, en el menjador del restaurant Andana, de Maca de Castro, va aplegar fins a 13 cellers de Mallorca ( Bodega Ribas, Can Majoral, Microceller Soca-Rel, Mesquida Mora, Fent Vi, Cas Quitxero, Celler 3.10, Son Grau Gran, Selva Vins, Ve d’Avior-Cati Ribot, Paret Seca Vins, Can Vidalet, Jaume de Puntiró) i altres deu venguts de la Península i d’altres països d’Europa. També hi hagué presència de licors, elaboradors d’hidromel i kombucha, entre altres peculiaritats.

El catàleg de SolodeVino inclou vins naturals, fets amb mínima intervenció i amb protagonisme de varietats locals/Miquel Julià

“L’organització de la fira ha estat una feinada, coincidint amb l’arrancada de la temporada”, reconeix Avellà, “amb jornades interminables i sempre seguint el criteri que marca el nostre catàleg que es basa en bons clients i bons proveïdors, que són tots amics, meus i entre ells”. Tots amb el mateix objectiu “que el producte final, que és el vi, tengui les més altes quotes de qualitat, finesa…”

Amb el bon resultat d’aquesta nova edició de la fireta, ja més rodada, Avellà destaca la satisfacció dels cellers participants pel nivell dels visitants, tant dels professionals com dels particulars, que s’hi acostaren a tastar el producte. “Vàrem limitar l’assistència de públic perquè no es convertís en una barra lliure, volíem que tengués una orientació molt professional, de qualitat”. I així va ser, amb ple de migdia i capvespre amb servei de restaurant inclòs. L’Andana va facilitar l’espai i va mantenir oberta la cuina durant tot l’esdeveniment perquè el públic pogués acompanyar la visita amb el dinar o el sopar. La satisfacció ha estat general, el que vol dir que una nova edició de La Vinívora està ja en marxa: “M’agradaria que la fira es transformi i pugui arribar a ser un esdeveniment independent, amb participació de més persones, molt cuidada, amb cellers més exclusius, de més qualitat”, remata Josep Avellà ja pensant en futures fires.

Públic bàsicament de professionals molt qualificats del sector i vinívors particulars passaren per la fireta/Miquel Julià
Pep Rodríguez, l’ànima darrera el micro-celler Saca-Rel, un exemple de les referències del catàleg de la distribuidora d’Avellà/Miquel Julià
Josep Juhé, millor sommelier de Balears al capdavant de la paradeta de Bodaga Ribas/Miquel Julià

SolodeVino ha agraït la col·laboració de tots els participants a través de les xarxes socials, , satisfets del resultat d’aquesta fireta, La Vinívora, que molt possiblement tendrà continuïtat. https://www.instagram.com/reel/C5ywVadN4Do/?igsh=ajFnODZwbW9nc2c4

La Vinívora, una oportunitat per tastar els productes més especials de SolodeVino/Miquel Julià
Més notícies
Solodevino, especialistes en biodinàmics, ecològics i naturals
Josep Avellà està al capdavant d'una distribuïdora que arrisca i és l'inspirador del Moviment Ancestrals, a Mallorca
FEVI, vuitena edició, un èxit de participació i de visites/Catavinos
FEVI 2024, molt més que una fira de vins
Aquesta edició ha servit per fer negoci i desmuntar mites entorn el vi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa