Balears Vadevi
La vinya agraeix una tardor molt plujosa després de mesos de sequera

Una imatge com aquesta, que ens aporta Ramon Servalls, el director del celler Macià Batle de Santa Maria, ens fa pensar amb com està rebent la terra una tardor que està sent especialment plujos aquests darrers dies. “Per sort, està ploguent bé, ens diu Servalls, a poc a poc i tira tira i se nota que la terra tenia set per que se la beu tota l’aigua”.

Les imatges corresponen a una vinya que Macià Batle té devora un torrent a Santa Eugènia, que ha desbordat el seu cabal. El director del celler ha llevat importància al fet que ha qualificat d’anècdota ja que és un cas aïllat i per tant poc significatiu pel conjunt de la comarca. La del Raiguer, en terres de la DO Binissalem, és la comarca on ha caigut més aigua fins ara i no ha fet mal de veritat.

També ha plogut, tot i que notant, per la comarca del Pla i Llevant. Ben rebuda ha estat l’aigua per aquesta contrada que també la necessitava. I en conjunt no es passa pena per l’aiguat. La vinya ja ha entrat pràcticament en periode de descans, després de la verema, i ara és quan necessita recuperar-se.

Que plogui, com fins ara, és per tant una bona notícia pels vinyòvols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa