Balears Vadevi
La xef mallorquina Antònia Massanet arriba a la final del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes

La jove xef mallorquina Antònia Massanet ha estat finalista per segon any consecutiu del Concurs Nacional de Pinxos i Tapes que se celebra a Valladolid del 8 al 10 de novembre en la seva XVII edició.

Enguany el jurat degustarà la seva creació: “artifici” de pa amb Sobrassada de Mallorca de Porc Negre IGP. En paraules d’Antònia Massanet: “Amb aquesta tapa de Sobrassada de Mallorca elaborada amb porc negre autòcton vull donar visibilitat a les matances i als embotits que tant ens caracteritzen “. La tapa està realitzada amb una galeta de carquinyol amb ametlles mallorquines i miques de xocolata. Per damunt, una mini Sobrassada de Mallorca de Porc Negre IGP caramel·litzada que el jurat embotirà en el moment amb una embutidora elaborada artesanalment per la Xef i el seu avi per a l’ocasió.

Antonia té el suport de l’IGP d’ençà els va presentar el projecte a principis de l’any. El president del Consell Regulador, Andreu Palou, indica que “és important conjuminar esforços i apostar pels joves en la cuina i competició. Per a nosaltres, diu Palou, és essencial que coneguin la Sobrassada de Mallorca més enllà de l’illa, a la resta d’Espanya i que sigui representativa com a orgull gastronòmic de la nostra terra. D’aquesta manera afavorirem que es treballi amb ella en totes les possibles creacions culinàries”.

Antònia Massanet ha rebut el suport del president de l’IGP Sobrassada de Mallorca de Porc Negre, Andreu Palou/Cedida


Aquesta tapa representa l’etern debat si la sobrassada es pot menjar amb o sense sucre. Un debat que es troba a les arrels més profundes d’un producte que ha aconseguit situar-se al cor identitari de la gastronomia de Mallorca des de fa segles.

Demà es coneixerà la decissió del jurat i el nou o nova guanyadora del concurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa