L’ABS i Magdalena Mesquida, Manto Negro d’Argent en el 30è aniversari de la DO Binissalem
xxx
L’acte va ser “en família” per mor de les restriccions sanitàries però molt emotiu per organitzadors i premiats

!--akiadsense-->

La DO Binissalem , que enguany cumpleix els primers trenta anys de vida ha celebrat l’acte de lliurament dels guardons Manto Negro d’Argent aquest cap de semtmana a la Bodega Biniagual. Un acte que obligatoriament ha hagut de ser amb un aforament molt limitat, només en presència dels protagonistes i els amfitrions, degut a les restriccions de seguretat sanitària. No obstant, se li ha volgut donar tota la trascendència habitual i, enguany, amb especial menció a les tres dècades d’existència de la DO. Binissalem.

En primer lloc, Marga Amat, Directora Tècnica de la DO Binissalem ha fet una presentació amb un recorregut pel més rellevant d’aquests 30 anys, destacant la identitat, qualitat i singularitat com a valors d’ahir, avui i sempre d’aquesta Denominació d’Origen.

Després, en la seva intervenció, la vicepresidenta, Esperança Nadal, directora de Vins Nadal, va recordar que aquest guardó, instituit quan el 2015 es varen celebrar els 25 anys de la DO, és un reconèixement a persones o entitats la seva dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o, a persones destacades del món la gastronomia, cultura, esports, ciència. Un guardó que és una insígnia, que simbolitza el raïm Mantonegro, varietat principal a la DO Binissalem. Des de fa 6 anys, el Ple del Consell Regulador tria dues persones o entitats per rebre aquest guardó.

Per això, en aquesta VI EdicióMantonegro d’ArgentEdició Especial 30 anys, el primer guardó ha estat per l’ABS, l’Associació Balear de Sommeliers, una associació creada al 1993, per Julio Torres, Tolo Hernández i Miguel Angel Prieto, amb seu a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Va començar amb 6 membres i actualment, compta amb 80 membres de les 4 Illes i amb delegació a totes elles.

L’ABS ha aconseguit uns mèrits importants a nivell nacional (millor Sumiller 2015 amb Roberto Durán; 2º millor Sumiller d’Espanya 2019 amb Davide, i 3er millor Sumiller d’Espanya 2017 amb Javier Gómez).

Per això la DO Binissalem ha distingit aquesta associació, per la seva dedicació a la promoció, formació i desenvolupament dels professionals del servei de el vi i per la seva tasca en la prescripció dels vins locals. Lliurà el guardó Chalotte Miller de Bodega Biniagual, i el rebé Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers

Arias, va agrair el reconeixement, oferint-se per a continuar col·laborant amb la Denominació d’Origen durant molts anys més.

xxx
Daniel Àrias, ABS, i Magdalena Mesquida, Terra de Vins i Manjaria

!--akiadsense-->

El segon guardó, va ser per Magdalena Mesquida. De qui Nadal afirmà: “és per una dona, positiva i emprenedora. Editora de “Terra de Vins” una revista especialitzada en vins a les Illes Balears, editora de Manjaria, un especial de vi i gastronomia del Diari de Mallorca i col·laboradora de la publicació digital Balears Vadevi”.

La DO Binissalem va voler reconeixer amb el MantO Negro d’Argent “la seva dedicació a la comunicació entorn al món del vi i per l’edició de la primera publicació especialitzada en vins a les Illes Balears”. Mesquida va recordar que fa 14 anys, quan va començar amb la revista Terra de Vins, no es va equivocar de sector i que sempre s’ha sentit en família.

L’acte va comptar amb la presència del Gabriel Torrens, Director General d’Agricultura del Govern dels Illes Balears que va aprofitar per reconeixer la labor dels viticultors i cellers, durant aquests 30 anys, per a aconseguir la qualitat dels vins emparats per la Denominació d’Origen. va destacar, aixímateix , el patrimoni agrogenétic de Balears, com un valor que ens pot posicionar a nivell internacional.

També hi va assistir Jaume Alzamora, Conseller del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, qui va dnar l’enhorabona a la DO Binissalem, viticultor i cellers, pels 30 anys de l’aniversari, i als premiats per la seva tasca com prescriptors deks vins de la comarca i va parla de la necessària promoció del producte local que es fa des de les administracions per conquistar el consumidor local

xxx
Tast de negres d’anyada de vins amb varietats pròpies de la DO Binissalem

!--akiadsense-->

L’acte va comptar amb un tast de vins elaborats amb varietats locals de la comarca amb participació dels sommeliers: Julio Torres, Giorgia Scaramela, Josep Juhé, Gabi Lucas, Sebastian Longo i Daniel Arias, President ABS.

xxx
Tast de blancs de l’anyada de varietats pròpies de la DO Binissalem

Nou comentari