Balears Vadevi
L’agricultura ecològica arriba a les escoles de la mà d’APAEMA

Les escoles són un bon lloc per fer una primera aproximaciò als productes que consumim des del primer moment de la seva producció. Per això, en molts de centres educatius de les Illes Balears existeixen els horts escolars on els més petits veuen i practiquen per primera vegada els rudiments de l’agricultura. És una bona manera d’aproximar-los també a una educació alimentària que inclou els vegetals en la seva dieta, des de l’horta a la taula.

ELs tècnics d’APAEMA introdueixen als més petits en el món de l’agricultura/APAEMA

Per això és important que aquests horts escolars estiguin ben plantejats i funcionin com exemple.

Una tasca en la qual l’APAEMA té molt que aportar. Ara que l’any s’acaba, l’Associació de Producción Agrària Ecològica  ha fet balanç d’aquesta col·laboració  que s’ha traduit en projectes concrets a distints centres educatius de Mallorca.

A l’escola fan els seus primers plantells/APAEMA

“Enguany, gràcies a l’ajuda de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, hem estat presents al CEIP Mestre Pere Garau de Son Macià i el CEIP Pare Bartomeu Pou d’Algaida. A cada centre, un cop fet un diagnòstic de l’espai d’hort i dels recursos pedagògics de l’equip docent, hem proposat actuacions per millorar els espais i sumar materials didàctics”, afirmen des d’APAEMA.

Els més petits aprenen la funció que tenen els animalons en l’agricultura ecològica/APAEMA



Les accions per millorar els espais d’hort han estat: la incorporació de taules d’exterior per facilitar les sessions d’hort, millorar les parcel·les, i introduït flora auxiliar per delimitar espais i incrementar la biodiversitat de la zona. Per altra banda, hem realitzat tallers amb els infants de cada centre, generant així nous materials per sumar a la programació del centre”.

L’experiència és molt positiva i així, de cara al 2022 anuncien que “seguirem desenvolupant el projecte. Estam convençuts que la feina als centres és indispensable per assegurar un futur agroecològic a Mallorca”. Entre aquests projectes que es posen a punt per començar el 2022 es troba els dels horts socials de Porreres, en terrenys cedits pel celler Mesquida Mora. Es tracta de dos horts que en aquest primer trimestre de l’any que ve, i amb la tutela d’APAEMA, seran treballats pels centres educatius del poble.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa