Fa uns dies, la IGP Ametlla de Mallorca i la cuinera Marta Rosselló, del restaurant Sal de Cocó de la Colònia de Sant Jordi, i membre de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (Ascaib), varen organitzar un taller amb l’alumnat de formació professional en cuina i rebosteria del CIFP Juníper Serra, dirigits per la cuinera Olivia Caballero, també d’Ascaib.
En total van preparar tres receptes amb un denominador comú: l’ametlla de Mallorca IGP com a ingredient. L’objectiu era que els alumnes que estan aprenent a cuinar, sàpiguen valorar les múltiples aplicacions de l’ametlla de Mallorca a la cuina, tant en plats salats com dolços, i que fossin conscients de les seves qualitats diferenciadores respecte d’altres ametlles.
El primer va ser un pollastre ‘al ajillo’ amb una crema d’ametlla, feta sofregint l’ametlla amb un poc de grell i mantega, aigua i un poc de nata. El pollastre es rosteix amb all, moraduix i Sriracha o xili (ají) fermentat, vi i suc de llimona.
El segon plat va ser un ‘tiradito’ de tonyina i ametlla, on l’ametlla se servia torrada i en granet per posar mesclada amb pebre bo, grells i cibulet, sobre una salsa a base d’oli de sèsam, suc de taronja, mostassa i oli d’oliva verge extra, OOVE.
Per acabar, també es van elaborar uns típics ‘wontongs’ asiàtics, però farcits de torró d’ametlla i formatge mallorquí amb una salsa de poma. Per fer el torró van caramel·litzar abans l’ametlla i després la van triturar per mesclar-la amb el formatge.
Tot seguit us proposam la tercera recepta que es va veure en aquest curs perquè la pugueu aprofitar a ca vostra.

Wontongs farcits de torró d’ametlla i formatge mallorquí amb salsa de poma
Ingredients:
- 100 grams formatge mallorquí
- 1 poma
- 30 grams de mantega
- Sal
- Pebre bo
- Aigua
- 100 grams de nata
- Nou moscada
- 5 làmines de wontong
- 1 ou
- Oli d’oliva
- 100 grams de sucre
Elaboració:
Per fer el torró, caramel·litzam l’ametlla amb el sucre. Una vegada fred, triturar i reservar.
Amb aquest torró i el formatge farcirem els wontongs‘.

Per la salsa de poma sofregirem la poma amb mantega, i la posarem a bullir amb aigua nata, sal, pebre i nou moscada o canyella.