Balears Vadevi
L’Aula de Gastronomia de la Fundació ACA reconeix l’oli de Mallorca

Són dies de celebracions i de reconeixements per l’oli de Mallorca. Enguany celebra el seu 20è aniversari la DO Oli de Mallorca i per aquest fet l’Aula de Gastronomia de la Fundació ACA li ha volgut retre homenatge. L’acte s’ha fet a la finca Albocasser, a Manacor. Precisament a l’oli que es comercialitza amb el seu nom, Aubocassa, també se li ha volgut fer el mateix reconeixement.

L’Aula de Gastronomia de la Fundació ACA, neix el 2007, amb la vocació de recerca de noves propostes. “No és la nostra intenció fer de restauradors ni investigadors, simplement és el fet més bàsic de defensa de la nostra cultura i en aquest cas de la nostra cuina”, diu Jaume Reinés, de l’Aula de Gastronomia, “el que volem és intentar rescatar les cuines anònimes però sobretot valorar a aquell que innova o ha innovat amb la nostra gastronomia, sigui persona o empresa”.

“I això, continua Reinés, abasta tota la riquesa gastronòmica i artesanal de l’illa: formatges, embotits, oli verge… que son els grans complements de la nostra cuina, están presents en totes les nostres activitats i d’aquesta manera recolzam la tasca dels agricultors, ramaders, restauradors de l’ Illa que han fet que aquesta cuina tingui el gust tan identificable”.

Els embotits de Can Company, firmats pel xarcuter Xesc Reina, presents a la trobada de l’Aula de Gastronomia/Cedida

Una manera de reconèixer la feina feta

“L’any passat el reconeixement va ser per al mestre xarcuter Xesc Reina, el qual ha sabut innovar amb un embotit tan nostre com és la sobrassada i al mateix temps amb els embotits ancestrals. Enguany per a l’oli. I dues entitats que han sabut transformar conceptes que pareixien intocables, estàtics transformar-los, fer-los evolucionar a una nova cultura que ha sigut passetjada arran del món: L’Oli d’Oliva Verge Extra AUBOCASSA i la D.O. Oli de Mallorca que complaix aquest any el 20è aniversari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa