Balears Vadevi
Les gelades del gener a la vinya, en imatges

Han arribat les calmes del gener, el temps fred de matinada, amb temperatures molt baixes, per sota dels zero graus a les primeres hores del dia a l’interior de Mallorca. I les gelades s’han ensenyorit de la vinya.

És el temps de descans natural de la vinya que, com a la resta de plantes, els és bó. El fred, a més, ajuda a fer net de malalties indesitjades. Per això és també temps de poda, un sanejament que s’ha de veure com la principal inversió de cara a la primavera, quan la planta despertarà a una nova anyada.

La vinya tapada del blanc de les gelades matineres/Macià Batle

Les vinyes de Can Majoral també han rebeut la visita del gebre matiner. A les xarxes expliquen : ” Benvingudes les gelades d’hivern. En aquesta època de l’any el fred té un efecte positiu actuant en contra de molts agents provocadors de malalties i plagues. El fred i sobretot les gelades d’hivern contribueixen a l’eliminació de les formes de resistència de fongs com míldiu, oídium , botritis i també d’insectes que passen l’hivern davall les escorces dels troncs dels ceps en forma d’ous o larves.

Paisatge hivernenc amb els ceps nus, sota la gelada/Cedida
El sol, amb el pas de les hores, arriba a fondre el gebre/Vins Nadal
Primeres hores del dia a una vinya mallorquina conreada amb aprofitament de la coberta vegetal/Cedida
Els animals pasturen entre la les vinyes per tancar el cicle natural d’aprofitament dels recursos a l’hivern/Vins Nadal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa