Balears Vadevi
Les novetats de la DO Pla i Llevant debuten al Valparaiso

Ara que la pandèmia afluixa anam recuperant els bons costums, com la presentació en societat dels vins de la nova anyada de la DO Pla i Llevant, a l’hotel Valparaiso de Palma.

Els cellerers es mostraren satisfets per la bona acollida que va tenir la convidada que significava la tornada a l’escena dels vins del Pla i Llevant, després del més dur de les restriccions. En l’ànim de tots està la recuperació de l’activitat seguint l’estela de les previsions per una bona temporada turística. Sembla que ja es veuen  indicis de reactivació en aquest mes de febrer i que l’arrancada amb més força s’espera coincidint amb la Setmana Santa, en el mes d’abril. I aquest és el marc en el qual el sector del vi de Mallorca té posades les esperances, amb els hotels i els restaurants funcionant amb pràctica normalitat i, per tant, amb la demanda el més semblant possible a l’etapa prepandèmica.

La consellera d’Agricultura, Mae de la Concha, va tastar els vins de la DO Pla i Llevant, acompanyada del president Antoni Bennàssar/Cedida

I és que les dades aportades pel Consell Regulador respecte a 2021 encara mostren els efectes de la crisi sanitària i econòmica per mor de la COVID. Les xifres de producció i comercialització encara se’n ressenten de la caiguda de l’activitat.

Bo de veure és si ens fixam en les comparatives dels darrers anys i ens centram amb les dades de 2019, que marcaren màxims en tots dos paràmetres, les de 2020, agòniques pels efectes de la paralització, i  les de 2021, que clarament reflecteixen la recuperació, tot i que encara no s’han assolit les dades d’abans de la pandèmia.

En aquest panorama marcat per l’augment de la confiança en una bona campanya, els catorze cellers inscrits a la DO Pla i Llevant han presentat les novetats. És una mostra de la necessitat de renovació constant del producte sense deixar de banda l’objectiu primordial que és mantenir el bon nivell de qualitat. Noves referències que debuten i noves linees de comercialització aquí i fora de l’illa. I l’enoturisme que va agafant força com una opció interessant per completar el negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa