Balears Vadevi
L’Escorxador nou de Manacor, més a prop

L‘Ajuntament de Manacor ha aconseguit fermar els doblers necessaris per dur endavant el projecte de nou escorxador pel poble, per la comarca i per a tota l’illa. I és que aquesta infraestructura aspira a convertir-se en l’escorxador de referència per a tota Mallorca. Amb aquest argument, Manacor ha aconseguit implicar la conselleria d’Agricultura i el Consell Insular, que han compromès les quantitats necessàries per fer realitat el projete. Les obre spodrien començar el primer semestre de 2023, perquè el procediment s’ha posat ja en marxa.

Així, el Consell de Mallorca, la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), i l’Ajuntament de Manacor han signat aquest dimecres el conveni que estableix les condicions i compromisos relatius al finançament per a la realització de les inversions necessàries per al condicionament i millora de les instal·lacions de l’escorxador de Manacor.

Situat a prop de les zones de producció ramadera de l’illa, va funcionar de manera ininterrompuda durant trenta anys fins que el 2019 va tancar per fer-hi millores. Disposa de les línies d’oví, porcí i boví. El pressupost previst per a les obres és de 2.313.621,28 euros. El Consell de Mallorca i la conselleria d’Agricultura fan una aportació màxima d’1.500.000 euros, un 60% (900.000 euros) a càrrec d’Agricultura i el 40% (600.000 euros) per part de la institució insular.

Un projecte que mira a 2024

L’Ajuntament de Manacor, propietari dels terrenys i de les instal·lacions, aporta 813.621,28 euros. El consistori, a més, aporta el projecte tècnic de les obres i ja ha invertit més de mig milió d’euros en obres d’adequació de les instal·lacions orientades a la seva reobertura.

El termini per iniciar les obres s’estima en sis mesos a comptar des de l’aprovació de l’expedient de contractació de les obres i el termini d’execució de les obres està fixat en 12 mesos.

La signatura del conveni ha tengut lloc al Palau del Consell per part de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera i presidenta de FOGAIBA, Mae de la Concha, i el batle de Manacor, Miquel Oliver. A la signatura també hi ha estat present el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la feina conjunta i agraït tant a l’Ajuntament com al Govern l’aposta a tres bandes per tirar endavant «una infraestructura necessària per als ramaders de la comarca i de tota l’illa, que mira al futur i amb un projecte al qual hi hem volgut ser des del principi». «És una acció més que feim des del Consell per donar suport als ajuntaments, en aquest cas a l’ajuntament de Manacor, i al mateix temps ajudam al sector primari de la nostra illa, ja que entre tots evitam tenir un escorxador tancat a la comarca de Llevant i contribuïm a millorar la competitivitat dels ramaders locals”.

Tres institucions s’uneixen per fer possible el nou escorxador de Manacor/CIM

Una infraestructura bàsica pels ramaders de Mallorca

La consellera De la Concha ha destacat ”l’esforç que feim per a la millora de les infraestructures, que demostra un suport decidit al sector ramader, per a que pugui ser viable, i també al producte local, perquè implicarà més producció càrnia amb millor preu i més sostenible”.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat que «la lluita pel canvi climàtic també és poder consumir animals criats, engreixats i sacrificats a Mallorca».

La millora i l’adequació d’un escorxador de les característiques del de Manacor permetrà assolir una taxa de sacrifici del 22,8% dels caps de bestiar boví, el 18,7% del porcí d’engreix, el 39,6% de les porcelles i el 47,9% de l’oví.​​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa