Balears Vadevi
L’ex ambaixador dels Estats Units, James Costos i el seu marit seran Veremadors d’Honor
Els trinxets que rebran els Veremadors d'Honor 2018
Els trinxets que rebran els Veremadors d’Honor 2018

!--akiadsense-->

La Festa de la Verema de la DO Pla i Llevant ies farà el proper 16 d’agost amb la ja tradicional Festa de la Verema.

Enguany el celler amfitrió serà Bordoy de Llucmajor, des de la instauració d’aquesta festa cada any es fa en un celler diferent, i els Veremadors d’honor seran l’ex ambaixador dels Estats Units a l’estat en època d’Obama, James Costos i el seu marit l’interiorista Michael Smith.

James Costos i Michael Smith
James Costos i Michael Smith

!--akiadsense-->

Com es fa habitualment se’ls lliurarà un trinxet perquè siguin ells els que de forma simbòlica cullin els primers raïms de la verema 2018.

Aquesta celebració va néixer, com explicava el president d’aquesta denominació, Antoni Bennàssar, “per retre homenatge al pagès. Per fer un bon vi es necessita un bon raïm i la feina del pagès a la vinya s’ha de reconèixer”.

Aquesta és una festa a la que s’hi assisteix amb invitació i aquest any tenint en compte la presència del diplomàtic nord-americà les mesures seran una mica més restrictives i es demana confirmació expressa per poder-hi assistir.

En els prop de 12 anys que fa que se celebra aquest esdeveniment, els que han rebut el trinxet honorífic han estat entre d’altres el periodista i director de l’Ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, l’esportista Miquel Àngel Nadal o la reportera televisiva i actriu Ussu Yoon.

Pel que fa a la verema que s’encetarà amb aquesta festa, Bennàssar preveu que serà bona “perquè les condicions climàtiques d’aquesta anyada ho han estat. A l’hivern ha fet fred, ha plogut abastament, el poc míldiu que s’ha detectat s’ha pogut controlar ràpidament i en general no hi ha hagut massa problemes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa