Balears Vadevi
L’FP Olis i Vins de l’IES Binissalem s’estrena a les xarxes socials

El nou curs ha arribat amb novetats a l’IES Binissalem, que compta amb estudis de grau mitjà de Formació Professional d’Olis i Vins. Enguany ha fet una passa més pegant un bot a les xarxes socials. S’ha creat un Google sites i un perfil a Instagram on poder donar a conèixer les diferents activitats que es fan al cicle.

Una de les pràctiques ha estat formar part de les colles de verema a la vinya/IES Binissalem

La consolidació d’una oferta educativa que té gran demanda

L’FP d’olis i vins es va crear ara fa 4 cursos, amb Toni Salvà com a director del centre i promotor del cicle. “Estam molt contents de l’ajuda dels empresaris i entitats que donen suport al cicle formatiu d’olis i vins, ja sigui fent xerrades, fent visites als seus cellers, tafones i altres empreses de begudes alcohòliques, d’aquells que tenen alumnes en pràctiques, i d’aquells que ens tenen presents per oferir llocs de feina quan necessiten empleats. El fet de poder compartir l’experiència a les xarxes socials ens ajuda a poder demostrar aquest agraïment i donar a conèixer aquests tipus d’activitats”, ens comenta la cap de departament, Cristina Ferragut.

També fan visites als cellers, com en aquest cas a Can Axartell/IES Binissalem

El sector cerca professionals

Fer més sortides a empreses especialitzades, fer més xerrades, poder col·laborar amb centres de formació professional fora de Mallorca i fins i tot fora del país, són les novetats més destacades enguany. Cal destacar que amb el què porten de curs, els alumnes ja han elaborat vi, extret oli de diferents varietats i fet cerveses de diferents tipus. El cap d’estudis, Toni Amengual, afirma que les empreses del sector (bodegues, cerveseries, tafones, licoreries, etc.) demanden treballadors formats, per la qual cosa aquest FP d’olis i vins resulta crucial a l’hora de trobar feina.

A la foto, n’Aina revisa l’oliva durant la seva estada a Can Axartell on ha pogut treballar al celler i a la tafona | Foto: IES Binissalem

Els alumnes de segon s’han incorporat a l’institut després del primer tram de pràctiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa