Balears Vadevi
Licors Moyà recupera Riu d’Herbes amb una antiga recepta familiar de 1838

La novetat de la temporada de Licors Moyà es diu Riu d’Herbes. Un licor a la manera tradicional fet recuperant un patrimoni licorer que la família vol servar i compartir.

“La primera menció a Riu d’Herbes la trobem als receptaris de la família Moyà de 1938”, explica Bel Moyà gerent de l’empresa. El procés d’elaboració és llarg i meticulós, com passa amb aquests tipus de destil·lats que es basa en els aromes de les aromàtiques de la comarca d’Artà, on va néixer Licors Moyà fa més de cent anys.

“Es tracta d’un licor fet a base de vuit herbes aromàtiques sembrades i recollides al terme municipal d’Artà. El procés d’elaboració és completament artesanal, con contenen colorants, conservants ni aromes artificials. El procés consta de vuit maceracions individuals que es complementen amb una infusió conjunta de les vuit herbes. Aquesta infusió, revela Bel Moyà, en ressalta el sabor i li dóna un aroma inconfusible”.

Document recuperat on parla del Riu d’Herbes

La recuperació de la recepta té a veure amb una troballa documental de gran valor sentimental per a la família: “Entre la documentació de la família hi trobem una mena de Rondalla que es titula “CONVERSA d’en Joan i n’Antoni sobre aquesta nova beguda que es diu RIU D’HERBES”. Aquest escrit simula una conversa entre en Joan i n’Antoni. El primer conta totes les propietats de Riu d’Herbes i vol convèncer a Antoni de beure’n cada dia”, detalla Bel.

Nota de tast, segons Toni Fernández, sommelier de Licors Moyà

De color ambarí amb reflexos verd oliva. Aromes anisats que s’entremesclen harmoniosament amb fragàncies que recorden a menta, notes cítriques com la melissa, el fonoll i la fulla de llimonera. Molt floral i perfumat. En boca és delicat, fi i captivador, dolcenc i etern. Es recomana servir-lo amb gel i una rodanxa de taronja, acompanyant les postres o al cafè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa