La IGP Ametlla de Mallorca ha fet la I Fira de l’Ametlla de Palma en una ubicació ben cèntrica. La iniciativa, que ha comptat amb una gran afluència de públic, amb més de 400 visitants en una horabaixa, els assistents han pogut conèixer de primera mà a bona part dels productors mallorquins, que fan i elaboren productes amb Ametlla IGP de Mallorca: Ametlles Capó, Bessó de Mallorca, Camp Mallorquí, Fet a Sòller i La Menorquina.
IGP Ametlla de Mallorca és la marca de qualitat que garanteix el vincle entre l’ametlla i el seu origen i la seva qualitat, i avala els mètodes utilitzats per a l’obtenció d’un producte destacat per la seva excel·lència i sabor.
A la fira es va poder degustar una tapa de nom “textures d’ametlla”, elaborada amb Ametlla IGP de Mallorca pels cuiners d’ASCAIB; José Cortés i Sebastià Grimalt, que consistia en un menjar blanc, un bescuit d’ametlla i oli d’oliva verge extra, neu d’ametlla torrada, acompanyada de figues fresques, mel, oli de la DO Mallorca i flor de sal.

L’ametlla, garantia del paisatge característic de Mallorca
La primera edició d’aquesta fira s’ha organitzat amb l’objectiu de fer visible el Consell Regulador de l’Ametlla de Mallorca, que promociona la diferenciació d’un producte agrícola, com és l’ametlla de Mallorca, amb unes característiques úniques.
Per a la IGP Ametlla de Mallorca és molt important la preservació del paisatge, els productes i la gastronomia associada a l’ametlla, amb l’objectiu de preservar i garantir la viabilitat del cultiu i les indústries que treballen amb ametlla. La fira ha tengut el suport del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears.
