Balears Vadevi
L’IGP Ametlla de Mallorca vol conquistar el consumidor a Palma

La IGP Ametlla de Mallorca ha fet la I Fira de l’Ametlla de Palma en una ubicació ben cèntrica. La iniciativa, que ha comptat amb una gran afluència de públic, amb més de 400 visitants en una horabaixa, els assistents han pogut conèixer de primera mà a bona part dels productors mallorquins, que fan i elaboren productes amb Ametlla IGP de Mallorca: Ametlles Capó, Bessó de Mallorca, Camp Mallorquí, Fet a Sòller i La Menorquina.

IGP Ametlla de Mallorca és la marca de qualitat que garanteix el vincle entre l’ametlla i el seu origen i la seva qualitat, i avala els mètodes utilitzats per a l’obtenció d’un producte destacat per la seva excel·lència i sabor.
A la fira es va poder degustar una tapa de nom “textures d’ametlla”, elaborada amb Ametlla IGP de Mallorca pels cuiners d’ASCAIB; José Cortés i Sebastià Grimalt, que consistia en un menjar blanc, un bescuit d’ametlla i oli d’oliva verge extra, neu d’ametlla torrada, acompanyada de figues fresques, mel, oli de la DO Mallorca i flor de sal.

Els cuiners d’ASCAIB incorporen aquest producte a les seves elaboracions | Foto: Lorena Vaca

L’ametlla, garantia del paisatge característic de Mallorca

La primera edició d’aquesta fira s’ha organitzat amb l’objectiu de fer visible el Consell Regulador de l’Ametlla de Mallorca, que promociona la diferenciació d’un producte agrícola, com és l’ametlla de Mallorca, amb unes característiques úniques.

Per a la IGP Ametlla de Mallorca és molt important la preservació del paisatge, els productes i la gastronomia associada a l’ametlla, amb l’objectiu de preservar i garantir la viabilitat del cultiu i les indústries que treballen amb ametlla. La fira ha tengut el suport del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears.

La fira ha comptat amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, a través del PDR | Foto: Lorena Vaca

Més notícies
Noves plantacions d'ametllers a les Balears | Foto: CAIB
L’IRFAP estudia noves varietats d’ametlla amb una plantació experimental
L’objectiu és millorar el coneixement sobre aquests productes, alguns dels quals encara no comercials
Organitzadors de productors d'ametlla de Mallorca i d'Eivissa amb responsables de la conselleria d'Agricultura a la Jornada Tècnica/Cooperatives Agro-alimentàries
El sector confia en el ‘Pla de la Fruita Seca’ per sobreviure
La conselleria d'Agricultura confirma el suport a la reestructuració del sector per superar el malson de la xylella

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa