El nou vi de l’Obra Cultura Balear, un vi que cerca fer valdre i donar a conèixer les varietats locals de Mallorca, les quals durant tants d’anys havien estat unes desconegudes tant pels pagesos de les vinyes, vinyòvols, enòlegs, tastadors de vins com per a la societat mallorquina en general.
Aquestes varietats, úniques al món les quals han estat recuperades amb molt d’esforç, són ben capaces d’expressar com cap altre les singularitats del terrer en les quals creixen i s’adapten sense problema al canvi climàtic. Mantonegro, esperó de gall, escursac, mancés de tibús, callet, callet negrella, giró ros, moll, etc. formen part del patrimoni cultural de la nostra terra.

El nou vi de l’OCB també juga un paper important i reivindicatiu en l’ús de la llengua pròpia de les Illes Balears; la llengua catalana. D’aquí el nom amb el qual la Junta de l’OCB l’ha batejat: “El nostre amor a la llengua és infinitament més fort que el seu odi”. I amb el sobrenom de l‘Infinitament.
Presentat a Ca n’Alcover, dins els actes de celebració de Sant Jordi. Encetà l’acte el president l’OCB Antoni Llabrés. Seguidament intervinguen; Catalina Bibiloni, membre de la Junta, la qual va guiar el tast de la presentació. Georgina Gamundí, artista, la responsable de vestir la botella amb una etiqueta que dibuixa un voltor negre volant lliure sobre el Puig Major amb un sol encès ben vermell de fons. Pep Rodríguez del celler Soca-Rel, vinyòvol i responsable d’haver-lo creat, el qual va explicar les varietats amb les quals s’ha fet «l’Infinitament» i quina ha estat la seva elaboració.

Un vi d’arrel
“El nostre amor a la llengua és infinitament més fort que el seu odi”. Està elaborat a parts iguals amb les varietats; mantonegro, escursac i esperó de gall de vinyes ecològiques ubicades a Binissalem i Consell. Sense criança. Veremat a mà el dissabte 2 de setembre. Edició limitada a 125 botelles.
Ofereix en nas una expressió de fruita vermella salvatge; fraules i cireres, conjugant-se amb la fruita negra de l’escursac, que recorda a les prunes negres grenyals. Tocs herbacis, propis de l’esperó de gall, juntament amb els balsàmics. I així van fent capes en una espiral d’aromes infinita. Més tard apareixen flaires de pedra i tocs ferris. Pal de regalèssia. Amb més temps dins copa, s’aprecien fulles de menta fresca, aromes florals que recorden a les peònies i notes de fruita vermella i negra molt fresca. En boca té una entrada rodona, plena de frescor. Retrogust de fruita vermella que es romp a queixalades. Mineralitat. Finor. Pas fluid. Fa salivar. Pas en boca infinitament llarg.
Els assistents a l’acte de Sant Jordi pogueren gaudir i degustar el vi fins que la vetllada es va donar per conclosa.