Balears Vadevi
Llarga vida a la Confraria de Tastavins de Montuïri

La Confraria de Tastavins de Montuïri ha celebrat aquest mes de març una assemblea general durant la qual, com no podia ser d’una altra manera, ha incorporat un tast de vins monovarietals del Celler Can Majoral i la Bodega Son Prim. Gorgollasa, Manto Negro i Callet de Can Majoral, anyada 2019 i Merlot de la Bodega Son Prim, de l’anyada 2018.

A l’assemblea es varen renovar els mandats de la junta directiva. Així, segueixen Toni Martorell, com a president, Tomeu Servera, com a Tresorer, Llorenç Munar, com a Secretari, i els vocals Jaume Mayol, Guillem Munar i Joan Socies. També es va confeccionar el calendari de tasts de l’any i les visites a cellers que es podran fer. També es va tractar les baixes i les altes entre els nous socis.

“Ara per ara queden cobertes les 25 places de socis i a més queden 6 persones en reserva, pendent de poder entrar quan hi hagi baixes”, explica Llorenç Munar. “Per tant, tenim per una banda molt d’interés de persones noves per entrar a la Confraria i de retruc es va rejovenint l’edat dels confrares, aportant idees noves a l’Associació cultural”, diu amb satisfacció.

La confraria de Tastavins de Montuïri va néixer el 1999, és una associació cultural i que, com nana l’Estatut, està formada per un màxim de 25 membres, tot i que “tenim més gent en reserva que ve als tasts que organitzam, ja que, si algun dels membres titulars no pot venir, obrim la convocatòria a la resta de persones en reserva”, diu Munar. 

La confraria va reunir la junta per fer l’Assemblea anual/Cedida

A dia d’avui l’associació s’ha rejovenit, “tenim una part important de joves que tenen entre 20 i 30 anys que demostren que tenen moltes ganes d’aprendre i experimentar del món del vi. D’altra banda, tenim alguns membres que fa molts d’anys que produeixen “vi de portassa” que tenen les seves pròpies vinyes com ara Antoni Martorell pare (el nostre president) i fill, els germans Pere, Mateu i Pep Cerdà, na Catalina Trobat, en Pep, Guillem i Llorenç Munar i més recentment Toni Nicolau i Tomeu Amengual (entre d’altres) que compren raïm de la varietat Sirà per fer la fermentació dins un depòsit que abans servia de lletera”.  

I el vi, que no falti/Cedida

La confraria organitza tast de vins de manera mensual, visites a Bodegues un parell de pics a l’any i també algun curs d’iniciació al tast. “Com a acte estrella de l’any, el nostre president, Antoni Martorell, organitza el tast del vins de portassa, on el membres que feim vi mos sotmetem al criteri dels experts. També es convida a productors amics del pobles del voltant. Dels membres del jurat que han vengut pràcticament tots els anys podem destacar en Guillem Vanrell, doctor en enologia per la Universitat Rovira i Virgili i en Josep Maria Natta, llicenciat en química i professor associat de la UIB i també vinculat al Celler Tianna Negre. Dels amics productors destacar en Pep Rodríguez, que fa molts d’anys que provam els seus vins i que avui dia te el microceller de Soca-Rel, un celler de culte a dia d’avui dins del món del vi de Balears.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa