El Casal Solleric ha acollit un any més la presentació de l’Oli Novell, acte amb què la Denominació d’Origen Oli de Mallorca anuncia l’arribada dels primers Olis d’Oliva Verge Extra de l’any.
Sobre aquesta anyada, el president del consell regulador, Joan Mayol, ha explicat als assistents que «tot i que ha estat una campanya notablement millor que la de l’any passat quant a volum de quilos d’oliva recol·lectada, el rendiment obtingut pels productors ha estat baix, això sí, la qualitat dels olis és excel·lent».

Mayol ha destacat també les magnífiques qualitats que ofereix l’Oli Novell, l’Oli d’Oliva Verge Extra acabat d’elaborar, el qual comença a arribar a mercats i establiments en aquestes dates, just a temps per poder gaudir-lo en les festes que s’aproximen.
Els assistents a la presentació, entre ells Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural; Joan Llabrés, director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local; Guadalupe Ferrer, regidora d’Economía, Comerç, Autònoms i Restauració de l’Ajuntament de Palma, així com elaboradores, productors i membres del consell rector, han pogut tastar diferents referències d’entre els més de dotze Olis d’Oliva Verge Extra obtinguts d’olives arbequina, picual, mallorquina i empeltre, que són les varietats autoritzades per la D.O Oli de Mallorca ara mateix.

En aquesta campanya de 2025 les onze tafones inscrites ja han rebut més de 5.000 tones d’oliva provinents de plantacions de més de 700 olivicultors.
Amb xifres com aquesta, podria ser que la vintena d’envasadores i més d’un centenar de marques autoritzades disposassin al voltant de mig milió de litres d’OOVE per a la seva comercialització sota el distintiu de qualitat diferenciada.



