Luis Armero i Andreu Maimó, una col·laboració inspirada en el vi
Armero i Maimó
Luís Armero i Andreu Maimó | Cedida

!--akiadsense-->

Hi ha ocasions en que una pensa que certes coses havien de passar, que eren inevitables. És el cas de la col·laboració entre un vinater com Luis Armero i un artista com Andreu Maimó. La pregunta és: com és possible que no shagi produit fabans?

Comparteixen molt més que un veinatge al mateix poble de Felanix i una manera de viure apassionada. També l’amor i el gust pel vi. Que s’entenguessin no té, per tant, res d’estrany. Havia d’arribar el moment. Just això.

Poc més o menys això és el que vaig pensar quan vaig saber de l’existència de dos vins nous, les dues darreres creacions del celler felanitxer Armero i Adrover: Son Ravell i Son Prohens. Les botelles llueixen les etiquetes il·lustrades per Maimó.

Quina va ser la gènesi d’aquesta entesa?

Va ser ell qui un dia va venir al celler”, explica Luis Armero mig riguent, i li vaig dir: “Tenc un vi molt especial, vine i el tastarás”. Es tractava de Son Prohens, una de les seves darreres criatures. “Després d’una estona de beure i de xerrar, ell tot d’una em va dir: “Te faig l’etiqueta. Bé, de fet ja la tenc!”. I així va ser.

La sintonía va ser instantània. I d’aquesta sintonía ha sorgit la imatge de dos vins: Son Prohens i Son Ravell.

Armero i Maimó comptaren amb l’ajuda de la impremta de Muro i den Miquel Campaner, que va arrodinir l’estètica de l’etiqueta ordenant la imatge i decidint el cos de la lletra i el tipus de paper. El resultat, elegant, sembla que encaixa de forma natural en la botella i amb el vi.

Andreu Maimó ha traslladat a la seva obra la seva fixació per la imatge de la vinya, de la rapa, del raïm i de moltes altres “fruites mortes”. Damunt el paper, en litografia i xilografía, en cerámica, en ferro. En aquesta ocasió la imatge reprodueix una figuera a l’hivern, nua de fulles, dibuixada amb un traç negre sobre el paper blanc de l’etiqueta aferrada a una botella tipus borgonya, transparent pel rosat Son Prohens, fosca pel blanc Son Ravell. Dos vells projectes del vinater Armero que feia tres anys que hi feia feina: “Volia que fossin vins de finca, parcel·laris. Vins molt especials”. I una de les virtuts de Luis Armero és que no frissa, acompassa la seva feina a la del vi, que necesita temps per definir-se.

Ara, Son Ravell i Son Prohens ja són al mercat i Luis va darrere altres somnis, altres curolles

xxx

!--akiadsense-->

SON RAVELL:

Vi de finca blanc 2019

VARIETATS: 100% Viognier

GRAU ALCOHÒLIC: 13%

PRODUCCIÓ: 3.000 ampolles

VINYA: Plantació realitzada l’any 2007, sobre R110.

VEREMA: Realitzada exclusivament de manera manual i en caixes de 15 kg.

VINIFICCIÓ: Despalillat suau i triturat. Maceració pel·licular per a major extracció de sabors i aromes. Fermentació amb els seus propis llevats, a una temperatura de 15 °C. Criança sobre lies durant 2 mesos, 50% en inox i 50% en

ciment.

FITXA DE TAST: Groc pàl·lid amb tons acerats. En nas és complex, amb aromes a fruita blanca ben definits. Entrada en boca suau i elegant. Es presenta melós i franc, amb un bon desenvolupament.

xxx

!--akiadsense-->

SON PROHENS

Vi de finca rosat 2019

VARIETATS: 100% Callet

GRAU ALCOHÒLIC: 12’5%

PRODUCCIÓ: 3.000 ampolles

VINYA: Plantació realitzada l’any 1997, sobre R110.

VEREMA: Realitzada exclusivament de manera manual i en caixes de 15 kg.

VINIFICACIÓ: Despalillat suau i triturat. Maceració pel·licular per a major extracció de sabors i aromes. Fermentació amb els seus propis llevats, a una temperatura de 15 °C. Criança sobre lies durant 2 mesos en inox.

FITXA DE TAST: Pell de ceba pàl·lid i brillant. En nas es presenta voluminós i amb notes de llaminadura. Entrada en boca fresc i amb nervi, amb records a fruita vermella. Evolució llarga.

!--akiadsense-->

Nou comentari