Balears Vadevi
Macià Batle acull la presentació de la Mostra de Cuina de Mallorca

El celler Macià Batle ha acollit la presentació d’una nova edició de la Mostra de Cuina de Mallorca que enguany es farà entre el 6 de març i el 2 d’abril. L’impuls a la restauració en temporada baixa i la promoció del producte local són dos dels seus objectius de les quatre rutes gastronòmiques per tota l’illa que conformaran l’edició d’enguany.

Amb el producte local com a protagonista

El llistat de restaurants participants encara no està tancat i la patronal de la restauració confia que encara s’hi puguin apuntar més establiments. La referència és la participació en l’edició de l’any passat que varen ser 220. El president dels restauradors, Alfonso Robledo confia a superar aquesta xifra. També considera un encert haver canviat el format de la Mostra, que anys enrere se celebrava en un mateix recinte i “buidava els restaurants”. Organitzar-la per rutes “és una oportunitat de fomentar l’economia, moure el comerç i conèixer els municipis veïns”, ha afirmat sobre la proposta.

Així, de dijous a diumenge els restaurants de les diferents rutes d’aquesta Mostra de Cuina oferiran un menú d’entrant, plat, postres i beguda per 25 euros i un altre gastronòmic, lliure, a un preu diferent, però també elaborat amb producte local.

La primera ruta en el calendari serà la de Palma, del 9 al 12 de març.

La segona serà la Ruta Serra i Nord, del 16 al 19 de març, en la qual participen restaurants de Calvià, Andratx, Estellencs, Puigpunyent, Banyalbufar, Escorca, Fornalutx, Sóller, Bunyola, Deià, Valldemossa, Esporles, Pollença, Muro, sa Pobla, Alcúdia i Santa Margalida.

Del 23 al 26 de març, serà el torn de la ruta Llevant i Migjorn, que inclou els municipis d’Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Llucmajor, Campos, ses Salines, Santanyí i Felanitx.

La darrera serà la Ruta Pla i Raiguer, del 30 de març al 2 d’abril, a Santa Eugènia, Algaida, Sencelles, Montuïri, Lloret, Costitx, Sant Joan, Sineu, Llubí, Maria, Ariany, Petra, Vilafranca, Porreres, Alaró, Binissalem, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Inca, Mancor de la Vall, Marratxí, Santa Maria del Camí i Selva.

El Consell de Mallorca s’implica amb la Mostra


Organitzada per Restauració Mallorca CAEB i AgenciaCom, la Mostra de Cuina compta amb el suport del Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Turisme i està patrocinada per Macià Batle.

Ramon Servalls, director de Macià Batle, el celler que patrocina la Mostra de Cuina de Mallorca/Cedida

Per part del Consell de Mallorca, la seva presidenta, Catalina Cladera, ha destacat que la Mostra “promociona Mallorca com a destinació turística gastronòmica, producte estratègic perquè ens reforça com a destinació de qualitat durant tot l’any, i genera activitat econòmica que reforça a la restauració i als productors locals que els fan de proveïdors. Posa en valor el producte de proximitat i els nostres cuiners, i contribueix a escalfar motors per a preparar l’inici de temporada a les portes de la Setmana Santa”.

Ramon Servalls, director del Macià Batle, ha assenyalat que “parlar de gastronomia és parlar de la identitat de Mallorca i del que som”. En la seva opinió, la Mostra de Cuina és una bona manera de conèixer tota l’illa “menjant bé i bevent bé”. “Estic segur que el vi serà bo”, ha fet broma.

Tota la informació sobre aquesta edició estarà disponible en http://www.mostradecuinademallorca.com. En aquesta mateixa web es poden inscriure els restaurants que vulguin participar en la Mostra de Cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa