Balears Vadevi
Macià Batle obté una medalla d’or pel ‘Blanc de Blancs 2024’ a Brussel·les

Aquest és un any excel·lent per al reconeixement dels vins de Bodegues Macià Batle. El concurs Mundial de Brussel·les ha reconegut a 4 vins elaborats per aquest celler de Santa Maria amb dues medalles d’or i dues medalles de plata. Hem de destacar els dos vins blancs que han obtingut medalla d’Or, destacant en tots dos la sàvia combinació del raïm local de Mallorca Premsal Blanc amb el raïm internacional Chardonnay, cupatge iniciat l’any 1998 per Bodegues Macià Batle i que va marcar un abans i un després en els vins blancs de Mallorca.

En els vins negres, cal destacar les possibilitats que té la varietat local Mantonegro, complementat amb Cabernet Sauvignon, merlot i una mica de sirà amb criança en fusta de roure francès, com així ho confirmen les dues medalles de plata del Col.lecció Privada 2021 i del Macià Batle 1856.

Un vi de Macià Batle que val un or a Brussel·les/M.B

Blanc de Blancs

Varietats: Premsal Blanc, Chardonnay i un lleuger toc de Moscatell.

Vista: Atractiu color groc pàl·lid amb centellejos daurats i verdosos. Net i brillant, reflectint joventut i frescor.

Nas: Aromàticament, és complex i envolupant. A l’inici, destaquen notes florals com el gessamí i la flor del taronger, seguides per una vibrant expressió fruitera de pinya, mango i meló verd. Li segueixen matisos cítrics de llima i aranja, que aporten frescor. En un segon pla emergeixen notes d’herbes mediterrànies, amb un marcat toc de fonoll, alfàbrega i un subtil matís de farigola. També es perceben lleugeres notes de fruita de pinyol, com a albercoc i préssec blanc. El toc de Moscatell aporta una delicada dolçor amb records de pansa i mel de flors.

Gust: En boca és fresc, elegant i ben estructurat. Les notes fruiteres tropicals, com la pinya i el meló, dominen l’atac, mentre que els tocs cítrics i herbacis (fonoll, alfàbrega) refresquen el paladar i aporten un caràcter mediterrani. La combinació de Prensal Blanc i Chardonnay ofereix una acidesa ben equilibrada i un cos sedós. El final és llarg i persistent, amb subtils ressons minerals i una lleugera dolçor del Moscatell que embolica el paladar de manera harmoniosa.

El Margalida Llompart ha aconseguit l’equilibri entre el Premsal Balnc i el Chardonnay/M.B.

Margalida Llompart Blanc

Varietats de raïm: Prensal Blanc ( raïm mallorquí) i Chardonnay

Tipus de vi: Fermentació i Criança 6 mesos en bota de roure francès.

Alcohol: 14%

Nota de Tast: A la vista, el Margalida Llompart Blanc presenta un color daurat pàl·lid amb reflexos brillants, que revela la seva criança en bota i anticipa la seva complexitat. Les llàgrimes persistents en copa denoten una bona estructura i rodonesa.

En nas, és elegant i expressiu. Destaquen en primer pla notes de fruita blanca madura, com la pera i la poma golden, juntament amb un toc de meló. A mesura que s’obre, sorgeixen subtils matisos de pinya madura i cítrics, equilibrats amb les notes cremoses i de vainilla que aporta la criança en roure francès. Es perceben també tocs de fruita seca i un delicat record a pa torrat i mantega, que li atorguen una agradable complexitat aromàtica.

Gust: En boca, és sedós, amb un pas ampli i envolupant. L’acidesa equilibrada aporta frescor, contrastant amb la textura cremosa que li atorguen els seus 6 mesos en barrica. La fruita madura es confirma en boca, amb una lleugera evolució cap a notes d’albercoc i suaus tocs especiats de vainilla i canyella. El final és llarg i persistent, deixant una impressió de frescor i elegància, amb un retrogusto en el qual s’aprecien novament les notes de fruita seca i una subtil mineralitat.

El Margalida Llompart Blanc és un vi que mostra el caràcter de la Premsal Blanc en combinació amb l’estructura i elegància d’un Chardonnay acuradament fermentat i criat en barrica. El seu equilibri entre fruita i fusta el converteix en un blanc sofisticat, ideal per a gaudir en els pròxims anys.

Maridatge: Un vi versàtil i complex, ideal per a acompanyar plats de peixos grassos, com un salmó a la planxa o un bacallà al forn. Tan bé marida excel·lentment amb carns blanques en salses lleugeres, risottos cremosos, i formatges de pasta tova o semicurats. La seva frescor i cos també ho fan una excel·lent elecció per a plats de cuina mediterrània, com a arrossos o mariscos frescos.

Més notícies
El celler Macià Batle està d'enhorabona amb el reconeixement obtengut per la seva tasca a favor de les varietats locals/Cedida
Els ‘varietals’ de Macià Batle sumen 4 nous premis al concurs VinoVarietal
Verema ha destacat els elaborats amb raïms locals del celler de Santa Maria
Jutges internacionals en matèria de vins orgànics han atorgat les màximes qualificacions als vins ecològics de Macià Batle/Cedida
Els primers vins ‘eco’ de Macià Batle, medalles d’or de França i Alemanya
El VITIS VITA 2024 i el V2, que encara no es comercialitzen, són mostra de l'aposta del celler per una línia de vins orgànics i les varietats locals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa