Balears Vadevi
Macià Batle presenta un vi que neix de l’aprofitament de residus orgànics

S’acaba de presentar el que es diu que és el primer vi circular fet íntegrament a les Illes Balears. És el resultat de la col·laboració entre l’empresa Arabella Hospitality, el celler Macià Batle i Tirme, l’empresa que gestiona els residus de Mallorca.

Segons indiquen des del celler, els residus orgànics dels hotels St. Regis Mardavall Mallorca Resort, Castillo Hotel Són Vida i Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel es converteixen, gràcies a la transformació realitzada a Tirme, en el compost de fracció orgànica que nodreix les vinyes de les finques Són Llompart i Son Fiol de Macià Batle. El resultat és un vi produït amb criteris d’economia circular.

La primera producció consta de mil ampolles per a cada tipus de vi, Cercle Blanc i Cercle Rosat. El negre, Cercle Negre, està en procés d’elaboració, fent criança en bota. Es tracta, per tant, d’un projecte que integra en la seva producció els tres sectors productius: el primari, secundari i terciari.

Les vinyes de Son Llompart nodrides amb el compost obtingut dels residus dels hotels que han participat en el projecte, escenari de la presentació del vi/Macià Batle

Edicions curtes i exclusives

Cercle Blanc és cent per cent varietat autòctona Premsal Blanc. De color groc i llàgrima marcada, destaquen les seves notes florals, aromes de fruites, fusta noble i notes minerals, característiques del sòl call vermell propi de Mallorca. En boca és elegant, saborós i fresc. Cercle Rosat, per part seva, neix de les varietats Mantonegro i Cabernet Sauvignon. Amb un color rosaci pàl·lid, les seves aromes evoquen fruites fresques com la maduixa i el gerd i en boca és suau, fresc i fi. La següent producció tindrà una novetat: la creació de Cercle Negre.

Ramón Servalls, director gerent de Macià Batle, explica que “estem molt satisfets que les terres de les nostres finques Són Llompart i Són Fiol produeixin el primer va venir circular de les Balears, d’una gran qualitat, i de formar part d’un projecte com aquest, unit a la sostenibilitat”. Finalment,

L’artista Belén Escutia ha dissenyat l’etiqueta de Cercle. Prenent com a referència la paraula que dona nom al vi, ha creat una il·lustració que inclou “aquest procés circular utilitzant acrílics molt diluïts i en el qual estan representats tots els passos que s’han seguit per a elaborar el vi. Tan sols cal seguir el dibuix en el sentit contrari al de les agulles del rellotge”.

Més notícies
Macià Batle, el celler de Santa Maria, que torna satisfet del seu pas pel Bacus/MB
Els ‘Blanc de Blancs’ de Macià Batle sumen dos Bacus d’Or al seu palmarès
Des de la seva aparició en el mercat, sempre han destacat en els concursos nacionals i internacionals
Macià Batle, celler de Santa Maia, distingit en el II Concurs CIVAS com un dels deu millors/Cedida
Macià Batle entra a l’exclusiu club dels 10 millors cellers, al CIVAS
El concurs de sommeliers i la revista AkataVino li atorga 14 medalles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa