S’acaba de presentar el que es diu que és el primer vi circular fet íntegrament a les Illes Balears. És el resultat de la col·laboració entre l’empresa Arabella Hospitality, el celler Macià Batle i Tirme, l’empresa que gestiona els residus de Mallorca.
Segons indiquen des del celler, els residus orgànics dels hotels St. Regis Mardavall Mallorca Resort, Castillo Hotel Són Vida i Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel es converteixen, gràcies a la transformació realitzada a Tirme, en el compost de fracció orgànica que nodreix les vinyes de les finques Són Llompart i Son Fiol de Macià Batle. El resultat és un vi produït amb criteris d’economia circular.
La primera producció consta de mil ampolles per a cada tipus de vi, Cercle Blanc i Cercle Rosat. El negre, Cercle Negre, està en procés d’elaboració, fent criança en bota. Es tracta, per tant, d’un projecte que integra en la seva producció els tres sectors productius: el primari, secundari i terciari.

Edicions curtes i exclusives
Cercle Blanc és cent per cent varietat autòctona Premsal Blanc. De color groc i llàgrima marcada, destaquen les seves notes florals, aromes de fruites, fusta noble i notes minerals, característiques del sòl call vermell propi de Mallorca. En boca és elegant, saborós i fresc. Cercle Rosat, per part seva, neix de les varietats Mantonegro i Cabernet Sauvignon. Amb un color rosaci pàl·lid, les seves aromes evoquen fruites fresques com la maduixa i el gerd i en boca és suau, fresc i fi. La següent producció tindrà una novetat: la creació de Cercle Negre.
Ramón Servalls, director gerent de Macià Batle, explica que “estem molt satisfets que les terres de les nostres finques Són Llompart i Són Fiol produeixin el primer va venir circular de les Balears, d’una gran qualitat, i de formar part d’un projecte com aquest, unit a la sostenibilitat”. Finalment,
L’artista Belén Escutia ha dissenyat l’etiqueta de Cercle. Prenent com a referència la paraula que dona nom al vi, ha creat una il·lustració que inclou “aquest procés circular utilitzant acrílics molt diluïts i en el qual estan representats tots els passos que s’han seguit per a elaborar el vi. Tan sols cal seguir el dibuix en el sentit contrari al de les agulles del rellotge”.