Balears Vadevi
Una ‘Mallorca’ molt dolça del Forn de Can Segura de Muro

Hi ha una cosa que no falla: la iniciativa, la creativitat i la imaginació al servei de la innovació mouen el negoci. Així ho entenen al Forn Can Segura de Muro que, sense deixar de fer la rebosteria de tota la vida intenten mantenir viva l’empresa familiar que forma part del paisatge murer des de fa més de 150 anys, amb dosis d’aquesta creativitat que els ha fet populars arreu de Mallorca: Fa més de dues dècades començaren a elaborar un pastís amb la forma de l’illa que gràcies a la seva bona acollida entre el públic, no ha deixat de fer-se. I no és l’únic producte que marca diferències amb la competència. Acaben de rebre el distintiu com a Comerç Emblemàtic de Muro en reconeixement de la seva trajectòria més que centenària. Ara mateix, Joan Tugores Segura, al capdavant del negoci familiar, sembla que és la darrera baula d’aquesta llarga cadena d’artesans del pa i la pastisseria de Can Segura. Amb un poc de sort, ens equivocarem…

Joan Tugores Segura amb la placa que acredita el fonr com a comerç emblemàtic de les Balears/CAIB

Defini-t com a persona i com a professional

Soc un professional que du quasi 30 anys dins l’ofici. Intent no perdre les arrels de la pastisseria i a la vegada atent a les noves tendències.

Expliquem breument com arribes a fer feina de forner, a Can Segura, d’on vens i quan de temps fa que hi ets…

Soc la quarta generació familiar dedicada al món de la forneria i pastisseria i el darrer!!

Joan tem que amb ell s’acabi la nissaga que ha estat al capdavant del negoci els darrers 150 anys/Cedida

Què representa aquest forn per a Muro i per a tu?

És el forn més antic de Muro de 1870. Representa la forma de vida de la meva família que generació rere generació pareix que no hi haurà continuïtat, però ha seguit fins a arribar a jo…

Què cerques amb la teva feina, quin és el teu objectiu? 

La satisfacció dels meus clients. L’objectiu és  seguir fent feina cada dia i ser respectuós amb l’ofici i la tradició familiar.

Per què penses que aquest pastís amb la forma de l’illa de Mallorca té aquesta bona acollida?

L’originalitat visual juntament amb els ingredients que són coneguts com l’ametlla, el palo, el gató, fan que no sigui una aposta arriscada.

La innovació en la pastisseria tradicional és una de les senyes d’identitat del forn de Can Segura/Cedida

Com va néixer i per què?

Fa més de 25 anys i tenia curolles per innovar. Amb el temps vas perdent passió i guanyes professionalitat.

Què penses dels productes tradicionals dels forns i pastisseries, quin futur els espera?

Sempre tendran el seu lloc. Realment són els més demanats i els més rendibles i perduraran en el temps.

No hi ha més secret que la feina i la passió, darrere l’èxit d’aquest negoci fmailiar/Cedida
Més notícies
La segona edició de la festa, que s'ha fet al Pati de La Misericòrdia, ha estat molt ben acollida pel públic/CIM
Vuit forners i pastissers destacats per servar les receptes tradicionals
El Consell de Mallorca reconeix a aquests artesans l'excel·lència i el compromís amb la gastronomia local
Vuit expositors acolliran altres tants artesans de la pastisseria i rebosteria de la més tradicional a la més innovadora/CIM
Dissabte arriba la II Festa de la Pastisseria i dels Forns de Mallorca
El Consell vol destacar el producte local i la tradició rebostera de l'illa amb aquest esdeveniment gastronòmic en el marc de la Diada de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa