Un total de quatre projectes han estat els guanyadors de la primera edició de Rural’GO, certamen que premia plans estratègics empresarials del món rural de Mallorca amb 1.000 euros, a més de donar suport tècnic per implantar-los. Aquesta iniciativa, organitzada per Mallorca Rural, compta amb el patrocini de CaixaBank en el marc del seu programa Tierra de Oportunidades, i la col·laboració de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia a través d’ADR Balears (Agència de Desenvolupament Regional de les Illes Balears) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).
Els projectes guanyadors han estat:
Llanatura, de Gemma Salvador i Eugenia Marcote: és un centre especial de treball de la Fundació Es Garrover, ubicat a Inca, que manufactura artesanalment llana d’ovelles de raça autòctona de Mallorca per crear feltre 100 % de llana sense processos agressius ni substàncies tòxiques. El seu projecte és socialment inclusiu i ofereix ocupació i formació a persones amb trastorn de salut mental.
Han presentat un pla estratègic per millorar la prestació del servei de rentat de llana amb iniciatives comercials noves, innovació tecnològica i optimització logística. També cerquen cohesionar el sector ramader local per incrementar la demanda de productes amb llana autòctona.
Cristiano Gambarin, SL, de Roberto Pedroso i Cristiano Gambarin i Bruno Gambarini: es dedica a establir una finca rural model a Sineu, amb l’objectiu de ser un referent en rendibilitat, sostenibilitat i replicabilitat, centrat en integrar pràctiques econòmiques circulars i promoure el patrimoni agrocultural, a més de crear la primera Cooperativa d’Agricultura Sostinguda per la Comunitat (ASC) a Mallorca.
Han presentat un pla estratègic per constituir la cooperativa esmentada, per integrar pràctiques agrícoles circulars i promoure el patrimoni agrocultural, i fer construccions ecològiques (ecofriendly) amb l’ús de energies renovables per assegurar la sostenibilitat de les instal·lacions i conservar el patrimoni local.
Agrícola Son Burixó, de Joan Roig Abraham i Maria Estelrich: és una empresa familiar situada a Sant Joan i dedicada principalment a producció de cereals com el blat, civada i ordi, així com al manteniment dels terrenys. L’empresa es troba en període de relleu generacional i en procés d’implementació d’una plataforma digital per facilitar la venda de productes locals, crear xarxes entre productors i oferir als clients accés directe a productes de qualitat. El seu projecte pretén impulsar la producció local i la innovació tecnològica en el sector agrícola.
Han presentat un pla estratègic per facilitar la compravenda de producte local, crear xarxes amb altres productors i eliminar intermediaris per fomentar un contacte directe amb els consumidors.

Formatges Tramuntana, SL, de Nicolau Pere Cerdà, Josep Sánchez Amer i Leonardo Adrián Quiroga: empresa de Pollença especialitzada en la producció de llet ecològica que posteriorment transforma en formatges i derivats làctics amb pràctiques sostenibles i maneig responsable dels recursos naturals i el benestar dels animals.
Han presentat un pla estratègic centrat en la consolidació i creixement sostenible, la diversificació de productes i mercats, la innovació i eficiència operativa, així com la sostenibilitat i responsabilitat socials.
L’objectiu d’aquests guardons, dirigits a empreses i projectes de l’àmbit agrari i agroalimentari, és donar suport al reenfocament i consolidació de projectes sostenibles i innovadors a Mallorca.
Un total de vuit empreses han participat en la formació i l’assessorament per elaborar el pla estratègic; i d’aquestes, sis s’han presentat als premis Rural’GO.