Balears Vadevi
Torrent Negre Selecció Privada 2014, un dels millors cabernets segons Peñín

La Guia Peñín ha fet públic un rànquing on llista els onze millors cabernets de la península. Al podi, que s’ha seleccionat entre un total de 663 vins tastats arreu del territori vitivinícola estatal -83 dels quals són monovarietals-, destaca un grup selecte de vins on hi trobam, en novena posició i amb 92 punts, el Torrent Negre Selecció Privada 2014 (DO Pla i Llevant).

El cellerer Miquel Gelabert i la seva dona presentaven aquesta passada setmana els vins de la nova anyada | Foto: DO Pla i Llevant

Una varietat singular

“El perfil tànnic del cabernet sauvignon permet criances més rotundes, la qual cosa fa que el tret inequívoc de la varietat quedi submergit en els matisos especiats de la fusta, amb maduracions del raïm més llargues. Per això la majoria són “reserva”, explica la publicació. Dels 11 vins que es ressenyen ni més ni menys que 6 són catalans, ja que ells van ser els primers a adoptar aquesta varietat d’una manera generalitzada”, diu la publicació. I només en trobam un de fet a Mallorca i és aquest Torrent Negre Selecció Privada 2014, de Miquel Gelabert que ressenya un preu de 34 euros la botella. D’aquest vi, Peñín parla dels trets especiats de la criança i hi troba lleugeres notes fines de reducció.

Les dues marques més cares són Mas La Plana (amb 93 punts) i Abadía de Retuerta (també amb 93 punts), que arriben als 76 i 70 euros, respectivament degut a la seva major reputació i consolidació en el mercat.

Torrent Negre Selecció Privada 2014, de Miquel Gelabert, un dels millors per Peñín/Cedida

El Torrent Negre Selecció Privada 2014 és un vi monovarietal de cabernet sauvignon que només s’elabora en els anys en què hi ha raïm excepcional. Es tracta d’un producte de molt poca tirada (entre 300 i 1.500 ampolles) i se’ls pot dir “els capritxos del cellerer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa