Balears Vadevi
“Manacor encantat” ens sedueix amb la gastronomia de les “Rondalles”

Aquesta notícia hauria de començar així: “Això era i no era, bon viatge faci la cadernera”, que és com comencen les rondalles mallorquines que recopilà Mossèn Antoni Maria Alcover. I és el ble d’un programa d’activitats que ha posat en marxa l‘Ajuntament de Manacor sota el nom de “Manacor encantat” per dinamitzar el comerç i la gastronomia local. Un programa que té com fil conductor aquestes rondalles mallorquines representades per uns “personatges” emblemàtics, la bruixa Joana, el gegant de sa roqueta i l’àguila i en Bernadet. I entre aquestes activitats destacam una iniciativa que convida a fer “parada i fonda” als restaurants manacorins on els caps de setmana es podran tastar els menús elaborats per aquest programa. Menús confegits amb plats inspirats en la gastronomia de les rondalles. L’Ajuntament de Manacor i els cuiners amb comptat amb l’assessoria de Catalina Valriu, una gran coneixedora de les rondalles de mossén Alcover i dels menjars que en aquets contes s’hi troben.

Així, cada cap de setmana, del mes de maig i del de juny, de divendres a diumenge, els restaurants que s’han afegit al “Manacor encantat” faran els plats amb les rondalles i oferiran el maridatge amb vins de cellers de la comarca, adscrits a la DO Pla i Llevant i a Vi de la Terra Mallorca.

El primer cap de setmana, del 6,7 i 8 de maig, els restaurants, Can March, Terragust , Sa Mescla, s’Hort de sa Vall i sa Factoria s’estrenen amb un menú ple de sorpreses rondalleres i que acompanyaran els vins del celler de Miquel Gelabert.

El segon cap de setmana del 13,14, i 15 el celler que aportaran els vins del maridatge serà del celler Ses Talaioles, després els de Pere Seda els dies 20,21 i 22 de maig i per acabar el mes de maig els de Toni Gelabert. I els de Mandia Vell per tancar el cicle els dies 3,4 i 5 de juny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa