Ara que s’acosta el final de 2024 arriben dies de retre homenatges i fer reconeixements públics i el món del vi no es queda al marge. Aquest cap de setmana la DO Binissalem ha lliurat els Mantonegro d’Argent a dos personatges que han col·laborat en la difusió dels vins de la comarca de la Denominació d’Origen. Aquest guardó va ser creat pel Consell Regulador de la DO Binissalem l’any 2015, amb motiu del seu 25 aniversari, amb l’objectiu de reconèixer a persones o entitats per la seva dedicació i contribució al món de la viticultura, el vi i la cultura del vi o, a persones destacades del món de la gastronomia, cultura, esports, ciència… A tots ells se’ls fa lliurament d’una insígnia de plata, en forma de ram que simbolitza el raïm Mantonegro, varietat principal en la DO Binissalem, fent-se també lliurament d’un diploma que reconeix la trajectòria professional de cada guardonat.
L’acte d’enguany va ser conduït per Magdalena Serra, periodista i presentadora d’IB3 TV, qui ha explicat l’origen de la varietat que dona nom al guardó i la seva història.
Just iniciat l’acte, l’amfitrió el batle de Sencelles Joan Carles Verd mostrava la seva satisfacció per acollir la 10a edició del Mantonegro d’Argent, recordant la vinculació d’aquest municipi de la DO Binissalem amb la vitivinicultura. Verd va explicar també que el mateix Casal Can Garau, ara centre d’art, que acollia l’acte, havia tengut una tafona i un celler, antigament.
Dos nous guardonats se sumen a la família del Mantonegro d’Argent
Seguint amb l’acte, Serra ha fet un recorregut per la trajectòria professional de tots dos premiats. El primer guardó va ser per a Marga Coll, xef de Miceli, per la seva passió i dedicació a una cuina que combina tradició i innovació, ressaltant els sabors més autèntics i essencials de la gastronomia de Mallorca.

Marga Coll agraí el reconeixement a la seva labor en l’àmbit gastronòmic, labor que desenvolupa amb gran passió des de sempre perquè és allò que la plena i la fa més feliç, segons va dir.
El segon guardó ha estat per a Luis Maraver, pintor i escultor, per la seva obra que aprofundeix en l’exploració de la naturalesa, la memòria i la cultura mediterrània, captant l’essència de paisatges llunyans i dels del seu entorn més pròxim. Luís Maraver, emocionat, ha agraït el reconeixement a la DO Binissalem, terra d’acollida on se sent plenament arrelat, tal com ha expressat en algunes de les seves obres relacionades amb les vinyes.
José Luis Roses, president de la DO Binissalem, ha donat l’enhorabona als dos guardonats, agraint l’assistència dels presents i també la col·laboració de l’ajuntament de Sencelles, municipi amfitrió d’aquesta edició, i dels productes amb segell de qualitat de les illes Balears.
Ha tancat l’acte el conseller d’Agricultura Joan Simonet, que felicità Marga Coll i Luis Maraver. El conseller ha destacat el treball promocional de les marques de qualitat, en general, i de la DO Binissalem, en particular.

El grup Eima ha posat la música a aquest esdeveniment carregat d’emocions, interpretant 4 peces al llarg de l’acte “Terra al Terrat”, “El teu”, “Tremol” i “Tacte”. Un projecte musical format per Guillem Duran (multiinstrumentista: guitarra, percussió i teclats), Sandra Capó (veu i percussió) i Carla García (veu, guitarra i percussions), amb peces de creació pròpia que barregen arrels, tradició i nous sons i que han tocat en primícia.