Balears Vadevi
Marges i Llàgrima de Son Vich de Superna, dos vins d’or

El Celler Son Vich de Superna ha tornat del Berliner Wein Trophy amb dos premis que signifiquen un reconeixement a la feina feta els darrers anys per consolidar el projecte de la bodega. Així ha aconseguit la Medalla d’Or per Llàgrima de Superna 2020 i també pel Marges 2020.

La situació del celler a la Serra de Tramuntana, al terme de Puigpunyent, li dona als vins del celler tot el seu caràcter

Des de Balears Vadevi donam l’enhorabona a la família Sampol, que veu d’aquesta manera satisfets els seus objectius amb aquests guardons atorgats per un certamen de reconeguda referència internacional, en l’edició d’hivern del concurs que promou l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi.

Us presentam Marges 2020:

Les vinyes de mantonegro i ull de llebre conreades en les zones més fredes sobre els murs de pedra seca de la Vall de Superna, a la Serra de Tramuntana de Mallorca, es veremen a ma amb molta cura per a evitar que la pell del raïm es trenqui i transmeti color al vi.

És un blanc de negres en la seva versió més estricta. El raïm es premsa en fred, molt ràpid, el rendiment és baix per mor d’això. Llevats propis seleccionats mitjançant “peu de cuba” s’incorporen al most que fermenta durant 25 dies a una temperatura molt baixa. Per a mantenir la seva frescor i peculiaritats no fa la fermentació malolàctica.

Nota de tast
De color molt pàl·lid, rivets grocs. La seva aroma és afruitada, pinya, pera i plàtan es barregen amb les notes especiades de la mantonegro. Molt voluminós, un cert caràcter salí, contundent, llarg i profund, refrescant.

Maridatges
Aperitius, fruita seca, plats lleugers i gastronomia d’avantguarda. Temperatura òptima de consum 10-12°C.

I aquest és el Llàgrima 2020:

Vi rosat de llàgrima de les vinyes més fredes de la Tramuntana que proporcionen aromes fresques i acidesa equilibrada. El raïm despalillat i rebregat es premsa directament a baixa pressió obtenint el most llàgrima. El desfangat és estàtic, en fred, durant 72 hores. La fermentació és resultat d’un minuciós estudi de 7 anyades en les quals s’ha optat per seleccionar llevats de la Provença. Fermenta a 16°C i no realitza malolàctica.

Nota de tast
Color rosa molt pàl·lid, amb reflex ataronjat propi del raïm mantonegro. En nas trobem fruites vermelles, com la maduixa i el gerd, notes cítriques d’aranja, flor blanca, i delicats records balsàmics amb un final llaminer. En boca es presenta amb una entrada glicèrica, untuosa, de textura elegant i final persistent, harmònic, equilibrat i apetible.

Maridatges
Acompanya amb verdures a la planxa, peix en salsa, arrossos, truites, musaka i gastronomia italiana. Temperatura òptima de consum 8-10°C.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa