Balears Vadevi
Mesquida Mora estrena ‘bag in box’ amb Diacronia

Bàrbara Mesquida ha tret al mercat un vi de taula amb un format nou, si més no a ca nostra: el bag in box, de més capacitat i destinat al consum del dia a dia.

“Diacronia és el nom d’un altre petit projecte”, diu Bàrbara, “un vi que present amb un nou format que aquí no es veu però que és comú a Europa”. Adreçat al consum diari, familiar, té una capacitat de 3 litres. Com un barralet d’un temps. Aquest Diacronia és “un vi lleuger, fàcil de beure, sense complicacions però amb la seva complexitat” i que amb aquest nou embolcall es pot posar fàcilment a la gelera”.

Cóm va anar aquesta darrera curolla de na Bàrbara: “L’any passat un importador amb el que treball a Suïssa i que fa molts d’anys que fa feina amb aquest format, em va animar a provar-ho. Em va fer veure que no hi ha el per què associar el bag in box amb un vi barat i xarec. Ell demana als seus proveïdors que li facin aquest format  per que en aquell mercat, on no hi ha les reticències i els perjudicis que hi pugui haver aquí,  ja està introduït”, explica na Bàrbara.

Per això, l’any passat ja es va fer una primera experiència amb una partideta petita de blanc, que segons sembla va funcionar molt bé. A la vista d’aquest resultat, l’importador  va demanar a Mesquida Mora que en preparás una de negre, enguany.

Ens hem de llevar els corsés. Per això hem fet aquesta prova destinada al mercat d’aquí, per veure cóm funciona, i per arrodonir la jugada li hem fet un packaging xulo”.

Diacronia ha sortit com vi de taula, això si certificat i ecològic. “No ho hem pogut inscriure com Vi de la Terra Mallorca per una qüestió de forma: per què el consell regulador ens ha explicat que el pleg de condicions no contempla aquest format del bag in box, detalla na Bàrbara que tot i això recorda que la qualitat és que ens té acostumats Mesquida Mora, digui el que digui l’etiqueta “és un vi per a consumir en família, per fer un tassonet cada dia, o en festes de pressupost limitat o per aquells locals que facin el vi per copes”.  

Sobre aquesta novetat li hem demanat també a un distribuïdor, per saber si aquest nou format té possibilitats en el mercat. Josep Avellà, de Solo de vino, és optimista: “El format bag in box (BIB) és molt pràctic i apropiat per a vins joves negres, blancs o rosats. Ocupa menys espai i pesa menys que el vidre (3L=4 botelles); no has de mester obridor de vins; no s’oxida el vi un cop encetat el recipient, ja que la bossa interior fa el buid; és ideal per restauració com a vi per copa ja que abarata costos; i a més, si és tan bo com el de na Bàrbara, lleuger d’alcohol, fresc i afruitat amb majoria de varietats mallorquines, no té competència per al dia a dia o per trobades una mica nombroses”.

Mesquida Mora ha estat la primera amb estrenar aquest format però sembla que no serà la darrera. Continuarà.

El vi no s’oxida una vegada encetat el recipient ja que la bossa interior fa el buit/Cedida

Diacronia negre: 50% callet/manto negro, gorgollassa, monastrell, merlot. Pas parcial per bóta. Vi jove lleuger, aromàtic, fresc i exquisit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa