Balears Vadevi
‘Miniatura Cooking Championship’, quan participar ja és un premi

“No hem pogut guanyar. Coses que passen, però estem supercontents”. Aquesta és la primera reacció de José Cortés, president d’ASCAIB i cap de la delegació balear al Miniature Cooking Championship, que s’ha fet a Vitòria.

Aquest equip de cuiners format per Cortés, Ricardo Rossi i José Maria Borrás ha participat en aquesta competició d’alt nivell on es valoraven els millors i més creatius pinxos presentats pels equips de les distintes comunitats autònomes. Hi eren present Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Castella i Lleó, València, Euskadi, La Rioja, Madrid i Navarra. I ells han fet bona la dita segons la qual el més important és participar.

“L’equip està molt satisfet pel treball realitzat. El fet de poder competir de tu a tu amb gent molt experimentada en aquesta modalitat de cuina, és una gran satisfacció. Ho hem donat tot, no és fàcil sense conèixer els productes i amb només tres hores, aconseguir un pinxo d’alta cuina, i ho hem aconseguit, per la qual cosa estem molt contents per l’esforç i creativitat demostrada per l’equip”, ha declarat José Cortés tot resumint el sentiment amb el qual tornen de Vitòria els cuiners illencs.

José Cortés, José MAria Borrás i Ricardo Rossi, integrants de l’equip balear a Vitòria/Cedida

Pinxos amb producte balear

Miniature Cooking Champpionship és un concurs amb un format singular. Els equips formats per tres cuiners de diferents restaurants han de crear dos pinxos que s’ofereixen en un restaurant determinat. Per elaborar-los reben una cistella sorpresa i en tres hores han de dissenyar 40 pinxos de cada un d’ells. Els comensals decideixen els que aniran a la final.

Aquests pinxos se sumen a tres més de creació pròpia de cada cuiner que s’inclouen en el menú degustació del restaurant assignat, que en el cas dels cuiners balears va ser el KEA, un dels millors restaurants de la ciutat de Vitòria. El dia 1, els xefs balears van oferir als comensals tres pinxos amb producte local, com l’ensaïmada amb carn de me cuinat a baixa temperatura, xocolata picant i sobrassada, de Jose Cortés, el taco de kikos amb corbina, crema de sépia i ceba amb maionesa de gamba, de Ricardo Rossi o la Raola de moll curat, mousquetaire dels seus fetges i gel de combava del menorquí, Jose Maria Borras.

Per a la final del concurs, van crear un Ningi Yaki d’un guisat de tonyina i el seu tàrtar amb emulsió de cebollí, que finalment va ser l’escollit, i un Eclair de tomàquet i curri amb un pollastre i la seva reducció.

Ningi Yaki d’un guisat de tonyina i la seva tartar amb emulsió de cebollí, el pinxo que ha concursat a la competició /Cedida

El segon dia, en el Palau de Congressos Europa de Vitòria, s’ha fet la gran final de cuina en miniatura per equips, on tots els participants han presentat les seves creacions.

El jurat ha estat format per professionals com Luis Cepeda, Premi nacional de gastronomia, o Maria José San Román, estrella Michelin, entre altres, han estat els encarregats de provar i jutjar aquestes petites obres d’art. L’equip Balear s’ha acostat molt al podi amb la seva proposta, molt ben valorada pel jurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa