Una de les escriptores que han incidit en la història de l’Illa de Mallorca és sense cap dubte George Sand. Poc coneguda entre els illencs, va ser la “culpable” de l’estada del músic Frederic Chopin a Mallorca durant uns duríssim mesos d’hivern que ella se’n va encarregar de deixa negre sobre blanc a un relat, una crònica d’aquest viatge que va titular precisament “Un Hiver à Majorque”. En el llibre es fa referència al que el músic i ella mateixa, amants en aquell moment, es trobaren en aquella illa de mitjans del segle XIX. Des de la posició social a una França benestant d’on venien degueren trobar aquesta terra terriblement pobre i provinciana.
Així i tot, Chopin va tenir temps i ànims, la salut no l’acompanyava, per escriure algunes de les peces més conegudes de les que va compondre al llarg de la seva curta vida.
Per tot això i dins el cicle de “𝗟𝗮 𝗰𝘂𝗶𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗺𝗼𝘀𝗼𝘀 𝗲𝘀𝗰𝗿𝗶𝗽𝘁𝗼𝗿𝘀 𝗺𝗮𝗿𝗶𝗱𝗮𝗱𝗮 𝗮𝗺𝗯 𝗲𝗹𝘀 𝘃𝗶𝗻𝘀 𝗱𝗲𝗹𝘀 𝗰𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿𝘀 𝗱𝗲𝗹 𝗣𝗹𝗮 𝗶 𝗟𝗹𝗲𝘃𝗮𝗻𝘁 en col·laboració amb el restaurant Cuit, del xef Miquel Calent, aquest mes de març s’ha fet un sopar inspirat en les receptes d’Aurore Dupin, que és com es deia realment George Sand. El resultat de la fusió entre la cuina de Miquel Calent i els vins del celler de Pilar Oliver, del celler Miquel Oliver de Petra, va donar com resultat una experiència sota el títol: “A la table de 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗦𝗮𝗻𝗱”. La professora de la UIB, i bona coneixedora de la vida i l’obra de l’escriptora francesa, Caterina Calafat, en va fer una semblança per arrodonir l’experiència gastronòmica.
5 plats, 5 vins
“Pâte brisée” maridat amb Muscat 2023

- “Riz à la grecque” maridat amb Orig 2023

- “Poisson à la Persanne” maridat amb Ses Ferritges 2017

- “Poulet à la Richelieu” maridat amb Aia 2017

- “Crème Coloniale au café, chocolat, vanille et caramel” maridat amb Alegria 2023

Els responsables de la DO Pla i Llevant treballen ja en la preparació d’una nova edició d’un altre cicle, que també compte amb molt bona acollida de públic. Es tracta del cicle de maridatges de vi, cuina i cinema “Receptes de cine”, que es fa al restaurant Can March de Manacor. Després de la pel·lícula “Como agua para chocolate” revisitada des de la cuina del xef Miquel Gelabert, ara és el torn d’un altre film: “Un viaje a 10 metros” que inspirarà la confecció de distints plats de la cuina francesa i del sud de la Índia, tot maridat amb vins del celler Miquel Gelabert, de Manacor:
Colomí amb tòfones i samosa de llenties i carabassa amb salsa de iogurt
(maridat amb Chardonnay Roure, vi blanc)
– Massala de peix amb arròs basmati, verdures i fruits secs
(maridat amb Son Moix, vi blanc)
– ‘Boeuf Bourguignon’ amb puré de patata
(maridat amb Vinya des Moré, vi negre)
– Illa flotant
(maridat amb Dolç de Morro, vi dolç)
– Besan Ladoo
Aqui teniu un avanç del guió per anar obrint boca: una família índia es trasllada al sud de França. Allà decideixen obrir un restaurant davant d’un luxós restaurant francès d’alta cuina amb una estrella Michelin, regentat per Madame Mallory qui els hi posarà dificultats per tirar endavant el nou restaurant. La resta l’haureu d’anar a cercar a Can March el dia 12 d’abril.


