Un any més el ritual s’ha complit i la DO Pla i Llevant ha donat el sus a la verema amb la cerimònia de la “investidura” del Vermador d’Honor, que enguany és el xef campaner Miquel Calent. La festa, grossa, va ser a les vinyes de Son Roig, de Can Majoral, a Algaida. Primer de tot es va fer el tall del primer raïm, que oficialitza l’inici de la verema, i després es va lliurar la gazolla, que simbolitza aquest càrrec honorífic que atorga la DO Pla i Llevant a una persona o un col·lectiu que s’ha distingit en la defensa i el suport dels vins de la denominació d’origen.

Miquel Calent compleix amb escreix aquestes dues condicions. La seva defensa del producte local a la seva cuina, reconeguda arreu i difosa a través dels mitjans de comunicació, s’estén als vins, que sempre combina amb els plats d’una gastronomia entesa des de les arrels familiars i que arriba als nostres dies.
En acabar el ritual hi va haver un sopar on no hi faltà el tumbet i una mostra dels productes més emblemàtics de la gastronomia mallorquina: la sobrassada, el formatge, les ametlles i l’ensaïmada. I, naturalment, tot ben acompanyat pels vins de la DO Pla i Llevant, que tenen reconeguda, merescudament, la qualitat.

La trobada, que s’ha convertit en un clàssic de les nits d’estiu en el món del vi de Mallorca, es va fer entre les vinyes carregades de fruit i no faltaren els amics dels vinaters i les autoritats de les distintes administracions. Enguany la novetat va ser la presència d’un amenitzador d’excepció: el president de l’ABS, el sommelier Dani Arias, que entre les seves habilitats compte també amb la de punxar música per generar el millor ambient d’una vetllada com aquesta.
