Balears Vadevi
Miquel Calent talla el primer raïm de la verema de la DO Pla i Llevant

Un any més el ritual s’ha complit i la DO Pla i Llevant ha donat el sus a la verema amb la cerimònia de la “investidura” del Vermador d’Honor, que enguany és el xef campaner Miquel Calent. La festa, grossa, va ser a les vinyes de Son Roig, de Can Majoral, a Algaida. Primer de tot es va fer el tall del primer raïm, que oficialitza l’inici de la verema, i després es va lliurar la gazolla, que simbolitza aquest càrrec honorífic que atorga la DO Pla i Llevant a una persona o un col·lectiu que s’ha distingit en la defensa i el suport dels vins de la denominació d’origen.

El president de la DO Pla i Llevant, Toni Bennàssar, va conduir l’acte/Cedida

Miquel Calent compleix amb escreix aquestes dues condicions. La seva defensa del producte local a la seva cuina, reconeguda arreu i difosa a través dels mitjans de comunicació, s’estén als vins, que sempre combina amb els plats d’una gastronomia entesa des de les arrels familiars i que arriba als nostres dies.

En acabar el ritual hi va haver un sopar on no hi faltà el tumbet i una mostra dels productes més emblemàtics de la gastronomia mallorquina: la sobrassada, el formatge, les ametlles i l’ensaïmada. I, naturalment, tot ben acompanyat pels vins de la DO Pla i Llevant, que tenen reconeguda, merescudament, la qualitat.

Calent mostra la gazolla que l’identifica com Vermador Major 2023, amb representants de Can Majoral i autoritats/Cedida

La trobada, que s’ha convertit en un clàssic de les nits d’estiu en el món del vi de Mallorca, es va fer entre les vinyes carregades de fruit i no faltaren els amics dels vinaters i les autoritats de les distintes administracions. Enguany la novetat va ser la presència d’un amenitzador d’excepció: el president de l’ABS, el sommelier Dani Arias, que entre les seves habilitats compte també amb la de punxar música per generar el millor ambient d’una vetllada com aquesta.

A les taules la conversa anava en molts de casos de la verema que ja comença a agafar ritme/Cedida
Més notícies
Andreu Oliver 'Majoral' va definir el terrer i els vins que es fan a la DO Pla i Llevant/Aida Fernández
Els vins de la DO Pla i Llevant es presenten a l’Escola Agrària d’Espiells
És un centre de referència per la formació d'enòlegs i viticultors on estudien molts de professionals de les Illes Balears

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa