Balears Vadevi
Miquel Gelabert Jr. es passa a la cervesa i crea Brusca Brewpub

Dies enrere, Balears Vadevi va rebre la convidada de Miquel Gelabert i Neus Llopis: “Mos fa molta il·lusió informar-vos que Brusca Brewpub obrirà ses seves portes es 15 de juliol i voldríem convidar-vos a una cervesa artesana feta a sa nostra microfàbrica amb una tapa d’acompanyament, si veniu aquests primers dies de inauguració. Ens trobaràs a un antic molí fariner de Manacor, al carrer Ponent, 18”. Era el senyal que el llarg procés havia acabat, que el somni s’havia fet realitat i el jove dels Miquel Gelabert, vinaters coneguts arreu de Mallorca pels seus vins de reconeguda qualitat, s’havia passat a la cervesa. Sorpresos? Aqui en teniu l’explicació:

En Miquel i na Neus posaren en marxa un somni que ara cap dins el tassó d’una cervesa/Cedida

1.    En aquest temps de terrabastall a qui se li passa pel cap iniciar una aventura com aquesta?

Bona pregunta. Aquest projecte fa molt que l’anam pensant. Va ser a finals del 2017 quan vàrem trobar es lloc idoni, un antic molí de vent fariner. A partir d’aquí ens hi vàrem posar a fer feina (projecte, permisos, etc). Després de molts de papers i dificultats vàrem iniciar s’obra a nes febrer des 2020. Creim que no fa falta dir molt més, ja que passat un mes i poc va arribar es primer estat d’alarma. Això mos va obligar a aturar-ho tot i esperar. Va ser possible tornar a arrancar amb sa reforma a nes septembre i fins dijous día 15 no hem aturat.

2.    Què és Brusca? Per què no la mos presentau?

Començarem pel concepte Brewpub. És tracta d’un establiment on s’elabora i es pot consumir sa mateixa cervesa. A noltros mos encanta fer cervesa però també poder-la explicar. Un brewpub permet experimentar i fer cerveses que requereixen ser explicades. A més a més, aquest tipus de local permet tenir el control del producte desde l’inici fins que es serveix dins un tasó.

La part de bar també mos permet oferir vins a copes i picades pensades per a que maridin correctamente amb les cerveses i els vins.

En definitiva, Brusca Brewpub és un espai on poder passar una estona disfrutant de bons productes, en un ambient acollidor.

A l’antic molí fariner es fa i es degusta la cervesa artesana Brusca/Cedida

3.    El projecte és avui una realitat però d’on ve aquesta curolla? Que fa un vinater fent cervesa?

Tot va començar fent un curs d’un dia sobre còm fer cervesa. Vàrem començar a fer-ne a casa i cada vegada mos agradava més. Aquella època tant na Neus Llopis com jo (Miquel Gelabert) havíem acabat el Grau de Biotecnologia a Catalunya. Jo vaig fer el Grau d’Enologia i durant aquest temps na Neus va fer un Master de Microbiologia Avançada a la UB i el Master especialitzat en Ciencia i tecnologia cervesera a la URV. I vam trobar la combinació perfecta: cervesa, vi, bon menjar i, sobre tot, bon tracte pel producte i els clients.

Quan vàrem venir a Mallorca ja sabíem que volíem montar un brewpub i hi vàrem començar a treballar poc a poc.

4.    A Mallorca no hi ha tradició d’aquest tipus de negoci. Pensau que hi ha espai a l’illa? I a Manacor?

És cert que és un tipus de negoci nou a les illes però ja fa anys que n’hi ha i cada vegada va a més. Estam convençuts que hi ha espai per aquest tipus de projectes. Ara falta anar creant cultura cervesera, sempre promovent un consum responsable.

Tapes i vi i cervesa, una combinació que no falla/Cedida

5.    Com heu projectat les instal·lacions? Ha estat complicat?

No direm mentires, ha estat extremadament complicat i complexe. A la microfàbrica s’havien de quadrar moltes coses en poc espai. Hem hagut de pensar-hi molt i demanar ajuda i assessorament a molts de companys, al quals hi estem molt agraïts.

6.    Oferiu cerveses artesanes i vins per copa i tapes. Un concepte que té bona acceptació ara mateix quan és més complicat seure a taula per fer un àpat més formal. Quin públic esperau?

Noltros sempre hem volgut crear un espai en el que tot tipus de públic es pogues sentir còmode. Amb l’experiència de la inauguració pareix que ho podrem aconseguir. Estem molt feliços de veure que persones amb diferents estils de vida i edats s’han sentit còmodes al local.

El resultat de tot el procés i l’inici d’una nova aventura/Cedida

7.    I si ja heu fet aquesta transició del vi a la cervesa, que més veis al vostre horitzó? O són camins que es complementen?

El vi i la cervesa ara mateix forma part de noltros. Volem que es complementin, ja que vivim amb la mateixa passió fer cervesa que fer vi. És cert que posar a funcionar aquest projecte ha requerit de molta dedicació, però el nostre objectiu és poder viure als dos mons i mostrar que són perfectament complementaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa