Balears Vadevi
Miquel Hudin, ferm partidari de les varietats autòctones de Mallorca

Aquest mes de febrer ha passat per Mallorca Miquel Hudin, el periodista californià amb residència a Catalunya que té un dels blogs més seguits en el món del vi. La seva història, la que interessa als seus seguidors i als que ara el coneixereu, comença a Napa Valley, on va crear una sèrie de llibres anomenada Vinilogue, que tracten sobre el vi. És un habitual col·laborador en World of Wine Wine, Decanter, Wine & Spirit, i moltes altres revistes, a més de publicar de manera independent en la seva reconeguda i premiada web Hudin.com, que se centra en la dinàmica dels vins espanyols, del sud de França i de la zona dels Balcans. Va rebre el premi Wine & Innovation 2020, atorgat per Millesima, nomenat Best Drink Writer 2017, atorgat per Fortnum & Mason Awards, a més d’obtenir en 2016 el Geoffrey Roberts Award.

Dels blancs destaca la frescor i se sorprèn amb el Giró Ros/Cedida

El tast dels vins de Mallorca

Miquel Hudin s’interessà pels vins fets a Mallorca des de la seva talaia catalana i després d’haver conegut Menorca anys enrere. En una conversa distesa, entre tast i tast, va reconeixer que tenia curiositat per saber quins vins es feien a la nostra illa. Quan ha sorgit l’oportunitat ha aprofitat per seure i fer una jornada intensa i profitosa en la qual va tastar fins a 73 referències de vins de cellers adscrits a la IGP Vi de la Terra Mallorca i la DO Pla i Llevant.

Quan els blancs que valora positivament, reconeix que fer-los en una illa no és fàcil: “No teniu un gran diferencial de temperatura entre el dia i la nit, sobre tot a l’estiu”. Els veu frescos, ideals per l’estiu especialment els joves. En destaca els monovarietals de Giro Ros: “Trob que hi ha molt de futur amb aquesta varietat per que no té molta acidesa però té molta textura en boca i fa vins molt interessants”, afirma.

Quan els rosats, també es decanta per destacar els fets amb les varietats autòctones.

Hudin en un moment del tast del vi Margalida Llompart, de Macià Batle/Cedida

I quan els negres, se sorprèn amb varietats com el callet i el manto negro: “Entenc que hi ha gent que fa un cupatge amb callet i algunes varietats internacionals per donar més cos al vi però jo valor que en aquestes varietats autòctones hi ha més presència de fruita vermella que no de negra, que és el que tenen moltes de les internacionals, i hi trobam herbes mediterrànies com el romaní i la sàlvia, aquest perfil de garriga que jo destacaria, molt frescos, No són forts, forts, però tenen molt de volum”.

A tall de curiositat, Hudin s’interesa per conéixer varietats d’aqui, tan específiques com la malvasia de Banyalbufar.

Si voleu tots els detalls haureu d’entrar a la seva bitàcola on hi trobareu la valoració que fa de tots i cada un dels vins que tastà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa