Balears Vadevi
Miquel Montoro fa les Amèriques

Una vuitantena de joves talents de diversos centres educatius de l’Estat han pogut viatjar a Silicon Valley per conèixer les universitats i empreses capdavanteres de la meca de la tecnologia. Tot plegat, com a premi per haver destacat en el projecte The Challenge 2022 organitzat per la Fundació La Caixa i en el qual tots els participants tenien el repte de desenvolupar projectes innovadors i responsables amb el propòsit d’aportar solucions amb impacte positiu per a la societat. Podien triar entre quatre itineraris: Emprèn, BigData, BeCritical i Steam.

Miquel Montoro amb el grup de joves ‘The Challenge’ EduCaixa | Foto: Jordi Pujol, EduCaixa

Acompanyant els 22 equips que han pogut viatjar als Estats Units durant aquests primers dies de juliol, hi era el youtuber mallorquí Miquel Montoro, ambaixador de The Challenge 2022, que ha deixat durant uns dies la vida agrícola a la seva granja de Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) per embarcar-se en aquest viatge formatiu.

El reconegut pagès i influencer ha pogut participar durant bona part de l’agenda del viatge, durant la qual han visitat centres universitaris com els d’Standford i Berkeley, així com la ciutat de San Francisco o el Parc Nacional de Yosemite; de tot plegat, n’ha destacat l’oportunitat de conèixer diferents realitats, així com poder compartir una experiència tant enriquidora amb aquests joves talents de diversos punts del país.

Els estudiants han de demostrar coneixements per destacar dins el projecte ‘The Challenge’ | Fundació La Caixa

EduCaixa, cap a l’educació del segle XXI

EduCaixa engloba tota l’oferta educativa de la Fundació ”la Caixa” i promou i impulsa la transformació educativa amb la finalitat de respondre a les necessitats de la societat del segle XXI.

El programa es dirigeix a l’alumnat i el professorat d’educació infantil, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Els seus objectius principals són: promoure el desenvolupament competencial de l’alumnat a través de programes educatius, recursos i activitats, la Formació Professional Docent a partir de recursos i programes formatius com el de Lideratge per a l’Aprenentatge i la promoció de la transformació de l’educació basada en l’ús de les evidències.

Els 22 equips guanyadors de l’EduCaixa Challenge 2022 han estat joves talents de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i CFGM, seleccionats entre els 100 equips que van participar en el Campus de Barcelona al mes de maig passat, després d’una primera selecció realitzada entre 1.252 candidatures de 297 centres educatius de tota la Península.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa