Miquel Serra, un dels valors emergents del panorama gastronòmic de Mallorca, ha iniciat una nova aventura en solitari. Després de passar per les cuines de bons restaurants de Mallorca, de fer-se un lloc a la directiva de l’associació professional de cuiners ASCAIB i de publicar un recull de receptes tradicionals de la cuina mallorquina, Serra es troba amb energia i il·lusió per posar en marxa un projecte molt personal: xef privat especialitzat en gastronomia tradicional balear. Així és com es defineix, com es presenta per deixar clar que ara l’objectiu és compartir amb els interessants els seus coneixements sobre cuina casolana de tota la vida, gràcies a la seva experiència professional que, i així ho ha reconegut sempre, té arrels molt fondes a ca seva, on va fer les primeres passes al negoci de restauració familiar.
Miquel reconeix que sent “una passió incomparable per la tradició”, i a partir d’aquí, ofereix “experiències gastronòmiques úniques que capturen l’essència de les illes Balears. Ja sigui un sopar íntim, una celebració especial o un esdeveniment corporatiu. Cada plat ret homenatge a les receptes tradicionals i als productes locals“.
La fórmula pren la forma de tallers de cuina seguint un pla original per a gaudir en família i amics en el qual en Miquel ensenya a elaborar un menú complet amb plats tradicionals de la gastronomia balear, això sí, donant-los un toc característic de la seva cuina. A més de l’elaboració, el xef explica als participants la història que hi ha darrere de cada plat així com curiositats dels seus ingredients, amb l’objectiu de recuperar part de la cultura local.

Els tallers s’imparteixen normalment en el domicili del xef, una antiga casa mallorquina reformada a Palma.
Cuina d’arrel local i de temporada
“El concepte és oferir experiències gastronòmiques, diu Miquel, un viatge gastronòmic per les illes Balears a través d’un menú degustació que canvia segons la temporada de l’any, aprofitant els ingredients més frescos i locals disponibles”.
Cada plat és acompanyat d’explicacions del xef sobre el seu origen i la història darrere de cada recepta. L’experiència no sols és un banquet per al paladar, sinó també una lliçó sobre la cultura i les tradicions locals.

També orienta el negoci als esdeveniments privats per transformar qualsevol ocasió en una experiència culinària única amb l’essència de la gastronomia balear. Treballa estretament amb el client per a dissenyar un menú personalitzat que combina ingredients frescos i de temporada amb sabors autèntics de les illes Balears, sigui un berenar, un brunch, un dinar o un sopar, adaptats a les necessitats de cada client.